Статии филтрирани по дата: Петък, 08 Май 2020 - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

1872 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб, към 17 ч., днес, 8 май. През днешния ден са доказани още 7 нови случая – в областите: 1 в Пловдив, 1 в Кърджали, 1 в Кюстендил, 1 в Разград и 3 в София.

 

Област Видин апелира към правителствотои армията за помощ. Става въпрос за болницата в града, която трябва да бъде изцяло дезинфекцирана. Но с това проблемите не свършват – всеки девети от персонала на болницата е заразен. Лечебното заведение се превърна в огнище на COVID-19, предаде bTV.

Месец май ще бъде по-труден за икономиката от април, прогнозира финансистът и бивш заместник-министър на финансите Любомир Дацов пред телевизия Bulgaria ON AIR.

 

През 2017 и 2018 Финландия проведе експеримент: в продължение на две години финландци получаваха 560 евро месечен безусловен доход. Сега резултатите бяха оповестени.

"Не разбирам аргументите на г-н Божков за моята оставка". Това каза министърът на финансите Владислав Горанов във връзка с появилите се днес изказвания по негов адрес от страна на бизнесмена Васил Божков.

Пред мен никога не е твърдял, че не познава Васил Божков. Напротив - многократно се е виждал с него като представител на най-големия хазартен оператор. Аз съм му казал - днес като мине законът в парламента, да излезе и да се обясни", коментира пред "Сега" премиерът  по повод интервюто на хазартния бос пред БТВ.

 

„Лукойл България“ ще трябва да отдели и лицензира като отделни данъчни складове шестте си бази, свързани с нефтопровода. Всеки един от тях трябва да има отделна банкова гаранция, както и да бъде снабден с измервателни уреди и видеонаблюдение.

 

Общото между мутрите през 90-те и сегашните e Борисов - имаше го тогава, има го и сега. Различното е Пеевски - той се появи, седи на сянка, дърпа конците и назначава. Да не би аз да съм  назначил Гешев?!

 

За последните 24 часа 54 са новите случаи на коронавирус у нас, общо инфектираните с COVID-19 са 1865. Снощи обявените от МЗ болни бяха 1829. Това съобщи в Министерски съвет секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

На 8 май, петък, над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно.

Страница 1 от 2

Горещи теми

Нагоре...