Какво прави часовниците Casio толкова специални и търсени?

Препоръчваме

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс,...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради...

Едва ли има човек, който не е чувал за марката и часовниците Casio. Продуктите им са световно известни и всепризнати като качествени, устойчиви и стилни. Но какво прави Casio по-специални от другите марки, които предлагат същите неща? Каква е историята на часовниците и какво точно предлагат Casio? А къде в България можем да намерим техни продукти онлайн и да сме сигурни, че не си купуваме имитация? На тези въпроси предстои да намерите отговор в тази статия.

История на Casio часовниците

Casio е японска компания, основана през 1946 година от Тадао Кашио. Тя успява да се наложи като производител на един от най-издържливите и точни часовници. Фирматапроизвежда още калкулатори, мобилни телефони, компютри, принтери, цифрови фотоапарати и електронни музикални инструменти.

Известността на тези продукти се дължи на високите технологични постижения и на иновациите на марката Casio. С течение на времето тази компания става една от най-утвърдените в производството на съвременни аналогови и цифрови часовници по цял свят.

През 1974 година Casio стават първите в света, които започват да предлагат дигитални кварцови часовници вместо механични. Компанията иноватор използва технологии, които са разработени за електронни калкулатори, за да може часовникът да изчислява всяка една секунда, минута и час. Моделът Casiotron автоматично изчислява дните във всеки месец, като изписва нужната информация на LCD екран. Тези часовници могат да запаметяват телефонни номера, имена, адреси и ангажименти.

След 10 години, през 1983-та, излиза мъжкият модел G-Shock DW5000C, с което Casio отново прави фурор. Това е първият удароустойчив часовник. През 80-те на мода са били елегантните, тънки и леки часовници, които са в пълен контраст с G-Shock, който е голям, тежък, масивен.

Други иновации от Casio

Casio винаги измисля нови начини, с които да изненадва хората. Марката представя практични и полезни функции, които до този момент не са били свързвани с ръчните часовници. А дигиталният часовник Casio е предшественик на днешния смарт часовник.

Първият продукт на Casio, който прави сериозно впечатление, е 2 в 1 – пръстен и лула за пушене. Пръстенът придържа цигарата, за да може ръцете на човек да са свободни. Тази иновация е създадена след Втората световна война, когато количеството на цигари е значително намаляло.

През 1957 Casio представя първия компактен електронен калкулатор. Някои техни модели часовници от 80-те имат компаси, GPS-и, дори термометри, а други могат да превеждат от японски на английски. Още през 1991 година Casio (Casio – Уикипедия (wikipedia.org)) произвежда часовници с тъч скрийн и такива, които измерват броя извървяни стъпки, изчисляват изгорените калории, следят пулса и кръвното налягане.

Кое е главното предимство на часовниците Casio?

Главното предимство на Casio е, че часовниците им са достъпни за всички -колекционери, бизнесмени, известни личности или хора, които са фенове на часовника като предмет. Звездите могат да носят много по-луксозни и скъпи продукти, но те държат на качеството, издържливостта и надеждността на Casio продуктите. Освен това различните модели часовници се предлагат в няколко основни серии, които се отличават с характерните си особености.

Откъде да поръчам Casio часовник онлайн?

Един от оторизираните търговци на марката Casio в България е CASIOSHOPВ този онлайн магазин има голямо разнообразие от модели на марката с подробна информация. По този начин лесно можете да се запознаете с функциите, размерите и характеристиките на различните модели. В CasioShop.bg имате възможност да проверите наличността на всеки един часовник Casio. Предлаганите продукти са нови, оригинални, с две години гаранция и осигурен ремонт в официалния сервиз на марката Casio. Доставката е безплатна и бърза, може да получите своя часовник още на следващия ден в офис на куриер или на адрес. Всички часовници Casio са сверени и настроени за работа, като може да ги видите и тествате още преди да платите пратката.

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс, в това число на водород...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради установени отклонения в качеството ѝ,...

Промените, носени от новия закон за етажна собственост

Дали гарантират тези цели - не бих казал, че мога да потвърдя отсега, но върху този законопроект беше работено близо 5 години....

Падналото от втория етаж на училище дете не помни какво се е случило

Ученичка от шести клас в хасковското училище „Климент Охридски“ падна от прозорец на втория етаж. Момичето е настанено в...
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -