Статии филтрирани по дата: Петък, 15 Май 2020 - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

България се нуждае от нов стил на управление, който изключва интимната близост между изпълнителната власт и едрия бизнес, каквато наблюдаваме в момента. У нас има бизнес, който дебелее от крупни обществени поръчки, а напоследък даже няма и обществени поръчки.

 

Около 60 процента от родителите искат детските градини да отворят и е възможно това да стане още в края на другата седмица.Това заяви пред bTV доц. Ангел Кунчев от кризисния щаб за борба с коронавируса.

Министерството на финансите изпрати днес прессъобщение до медиите, че държавата ще строи държавни бензиностанции в населените места и това ще е факт в следващата една година. Себестойността на една бензиностанция обаче с 5 колонки е около 3-4 млн. лв. в зависимост от терена, големината и оборудването, а разрешителните и документите отнемат поне 18-24 месеца според действащите закони.

"ПГ на ГЕРБ счита, че доц. притежава необходимите професионални и нравствени качества да бъде успешен ".

 

Товарен влак дерайлира в района на гара Нова Загора. Около 10 вагона са излезли от релсите. Инцидентът се разследва. Движението е преустановено.

 

След среща на търговци с премиера и след заплахата им от последните дни, че ще започнат протести, се отварят моловете в страната. Заповедта се очаква днес по-късно, а отварянето на моловете ще стане от понеделник.

"Многократно настоявах за мерки след COVID-19, за да не прерасне здравната криза в социална и икономическа", заяви държавният глава Румен Радев по време на конференция днес с експерти, посветена на коронавируса и икономическите мерки след епидемията.

Бизнесменът Васил Божков, който е в Дубай и има 11 обвинения от българската прокуратура, публикува свои SMS-и с министъра на финансите Владислав Горанов. От тях става ясно как финансовият министър е давал "ценни указания" на Комисията по хазарта дане проверява лотарията на Васил Божков.

За последното денонощие 38 са новозаразените с коронавирус, от тях 12 са приети в болница. Активните области са 9. Това обяви секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов на редовния брифинг на щаба в Министерския съвет.

В петък, на 15 май, ще духа до умерен югозападен вятър. Ще е топло с минимални температури между 15° и 20°.

 

Страница 1 от 2

Горещи теми

Нагоре...