Добрев: В ГЕРБ не коментираме темата за премиер, а търсим решение за високата инфлация

Препоръчваме

Ивайло Мирчев: Трябват ни 180 гласа, а имаме 63

“Не сме изпрали нито Пеевски, нито имаме намерение да перем когото и да било. Конституционната реформа е...

Според Киев руснаците се изтеглят от Херсонска област заради наводненията

Наводненията, причинени от разрушаването на стената на язовира край Нова Каховка в Южна Украйна е принудило руските...

СОС: Довеждащ транспорт в три столични квартала се предвижда от септември

Столичната община подготвя пускането на довеждащ транспорт в кварталите "Малинова долина", "Витоша" и "Горна баня" за подобряване...

ГЕРБ не коментира темата за това кой да бъде премиер, ако мандатът попадне в тях, а набляга на това как да бъде намалена инфлацията. Такова мнение изрази в студиото на „Здравей, България“ Делян Добрев от ГЕРБ. Решенията трябва да се вземат на база това кои политики ще подобрят живота на хората, смята той.  

„Заради войната инфлацията в Европа е 8%, в България е 20%. Хората обедняват. Прясното мляко в Германия е 1 евро, у нас е 4 лв. Според Кирил Петков тя ще падне от само себе си. Не, няма да падне така. Инфлацията при управлението на ГЕРБ беше между 0 и 2%. Тогава имаше и пандемия, и финансова криза. Нашата цел е хората да спрат да обедняват, ние да спрем да теглим по 1 млрд. дългове”, допълни Добрев. 

„Колкото повече вдигаш доходите, толкова повече помпиш инфлацията. Лявата БСП има много по-добра финансова политика, отколкото ПП. България задлъжнява с 1 милиард на месец”, допълни депутатът от ГЕРБ.

Според него следващият кабинет трябва да е от политици. При експертните правителства се губи отговорност, каза още Добрев.

„Разговорите за бъдещо управление трябва да се водят по време на предизборната кампания. Очаквам след изборите президентът да раздаде бързо и трите мандата”, поясни Добрев.

За спецакциите на Европейската прокуратура, ДАНС и ГДБОП в ТЕЦ-ове у нас:

„По-скоро трябва да се обърнете към екологичния министър, а не към енергийния, защото темата е за въглеродните емисии. В тези ТЕЦ-ове няма нищо държавно, за да е прикривала държавата нещо. Борислав Сандов беше министър 2 години, преди това имаше служебни кабинети. По-тази логика и те са си затваряли очите. Тази тема е прекалено сложна и затова Европейската прокуратура се включва. Сигурен съм, че и нашата прокуратура има компетенцията да направи калкулации за това колко серен и въглероден диоксид отделя даден комин и колко квоти трябва да се закупят”, заяви Добрев.

Източник: НОВА

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Ивайло Мирчев: Трябват ни 180 гласа, а имаме 63

“Не сме изпрали нито Пеевски, нито имаме намерение да перем когото и да било. Конституционната реформа е...

Според Киев руснаците се изтеглят от Херсонска област заради наводненията

Наводненията, причинени от разрушаването на стената на язовира край Нова Каховка в Южна Украйна е принудило руските войски да се изтеглят с...

СОС: Довеждащ транспорт в три столични квартала се предвижда от септември

Столичната община подготвя пускането на довеждащ транспорт в кварталите "Малинова долина", "Витоша" и "Горна баня" за подобряване на връзката на гражданите от...

ВСС прекрати процедурата за освобождаване на Иван Гешев по едното от двете предложения

ВСС реши да прекрати процедурата за освобождаване на главния прокурор Иван Гешев по първото предложение на членове на Прокурорската колегия за отстраняването...

Зеленски: Взривът на „Нова Каховка“ е екологична бомба за масово унищожение

Взривът на „Нова Каховка“ е екологична бомба за масово унищожение, коментира украинският президент Володимир Зеленски след разрушаването на изкуствено създадения водоем.
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -