Как да намалим общите разходи в Минната индустрия

Препоръчваме

Карл Нехамер предупреждава, че ще блокира заключителната декларация на предстоящата среща на върха

Реториката на австрийския канцлер Карл Нехамер се изостря, коментират електронни медии в Австрия и съобщават, че в...

Омбудсманът поиска проверка дали пенсионерите и учениците пътуват по-евтино в градския транспорт

Омбудсманът Диана Ковачева настоя Министерството на транспорта и съобщенията да провери как се прилага постановлението на Министерския...

Ново заседание по делото „Семерджиев“

Георги Семерджиев се изправя отново пред съда днес по делото за катастрофата на бул. „Черни връх“, при...

Обикновено смазочните материали представляват около 5% от разходите за поддръжка. Нашият опит в производството и управлението на смазочни материали позволява на нашите клиенти да постигнат спестяванията, необходими за намаляване на общите разходи за собственост, с доказано влияние върху допълнителни 30% от общия бюджет за поддръжка на бизнеса.

Има два процеса, които могат да ви помогнат да намалите общите разходи за собственост в минното дело. Първият е да се използва най-подходящото решение за смазване за всеки тип оборудване; второто е да се практикува ефективно управление на смазочните материали.
Международно проучване на индустрията, поръчано от Shell Lubricants, показа, че 60% от минните компании признават, че ефективният избор  /или управление на смазочни материали може да помогне за намаляване на разходите. Въпреки това, по-малко от 10% от бизнеса в проучването разбраха, че потенциалните спестявания могат да бъдат шест пъти по-големи от очакваните средни такива.
В днешната минна среда намаляването на разходите е ключово. Клиентите все повече разчитат на своето оборудване, за да работят просто по-усилено. Превозните средства се движат за по-дълги периоди от време, с по-тежки товари срещу по-стръмни наклони. Всички за постигане на максимална производителност за бизнеса.
В краткосрочен план, използването  на машината по-динамично може да повиши производителността, но в дългосрочен план въздействието върху живота на оборудването, така също и  рискът от непредвиден престой може да създаде реални проблеми за минните операции. С увеличаването на разходите за поддръжка всяка полза в краткосрочен план не само е загубена, но и цялостно отменена.
Експертизата на Shell се състои в разработването на качествени, надеждни смазочни материали и управлението на смазочните материали, за да се създадат реални решения за минните компании. Позволявайки на машините да работят по-усилено, без да допринасят за по-голяма вреда и износване на компонентите, клиентите могат да постигнат производителност в дългосрочен план, като поддържат разходите за поддръжка под контрол.
Shell разполага с един от най-големите световни екипи от експерти за технически смазочни материали за добив. 
Нашите експерти съчетават задълбочено разбиране на минното оборудване и задълбочени познания за смазването. Това дава възможност на Shell Lubricants да помогнат на минните клиенти да увеличат производителността на оборудването, като същевременно намаляват общите разходи за собственост.
 
- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Карл Нехамер предупреждава, че ще блокира заключителната декларация на предстоящата среща на върха

Реториката на австрийския канцлер Карл Нехамер се изостря, коментират електронни медии в Австрия и съобщават, че в...

Омбудсманът поиска проверка дали пенсионерите и учениците пътуват по-евтино в градския транспорт

Омбудсманът Диана Ковачева настоя Министерството на транспорта и съобщенията да провери как се прилага постановлението на Министерския съвет, с което бе приета...

Ново заседание по делото „Семерджиев“

Георги Семерджиев се изправя отново пред съда днес по делото за катастрофата на бул. „Черни връх“, при която загинаха две жени.

Експерт: Страната ни изостава много сериозно в сеизмичното инженерство

Турция има много сериозна национална школа в сеизмичното инженерство, след земетресенията от 1999 г. те напреднаха доста, тук ние изоставаме от нашите...

Новозеландските власти откриха 3 тона кокаин, плаващ в океана

Новозеландските власти са конфискували повече от три тона кокаин, открит да плува в Тихия океан, което е най-големият случай на залавяне на...
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -