Стефан Янев: Не стигнахме до споразумение за общо явяване на изборите с други партии, затова се явяваме сами

Препоръчваме

Зеленски: Ако Бахмут бъде превзет, Путин ще продаде тази победа на Запада и на своите поддръжници

Всяка руска победа може да бъде опасна, а ако продължителната битка в ключовия източен град Бахмут бъде...

Кабинетът одобри доклада за състоянието на отбраната

Вторият служебен кабинет, воден от Гълъб Донев, одобри Доклада за състоянието на отбраната и Въоръжените сили през...

Няма опасност за провеждането на изборите заради заплахите към училища, където има СИК

Няма опасност за провеждането на парламентарните изборите на 2 април заради бомбените заплахи в редица училища в...

В предаването „Лице в лице“ по бТВ Стефан Янев, каза че това е първата възможност на партия „Български възход“ да се яви самостоятелно на изборите. „Не стигнахме до споразумение за общо явяване на изборите с други партии, затова се явяваме сами.“

„Борбата с корупцията е повсеместна, но на първо място ролята имат нашите правоохранителни и правораздавателни органи. Ще подкрепим всяка реформа, която да помогне на държавата да функционира така, че да има повече справедливост. Виждаме, че в последно време правосъдната реформа се използва като разменна монета. Ако я правим, то нека тя да е принципна. Прокарват се идеи, които решават проблемите на парче“, отбеляза лидерът на БВ.

„Една от най-важните препоръки на Венецианската комисия е, че ни трябва промяна в Конституцията. Трябва да се излъчи такова мнозинство в следващото НС, че да се направят и конституционни промени“, подчерта Янев.

Бившият служебен премиер коментира и темата с предоставянето на оръжие за Украйна. „Всичко е коректно, когато се спазват националните суверенитети на страната. Даденото е достатъчно според българските възможности. Националната сигурност е едно динамично понятие. В резултат на войната и всички предприети действия, и в ЕС, и в НАТО има консолидация по отношение на източния фланг на НАТО и не съществува пряка опасност за нас“, каза Стефан Янев.

„Трябваше да направим усилия за заздравяване на българския бизнес, за да може по естествен начин да нарастват доходите на хората. Когато бизнесът работи, а хората да получават по-високи доходи, всички да могат да кажат: „Хайде да влизаме в тази еврозона, какво чакаме още?“ Не смятам, че има фатално отлагане на влизането ни“, посочи Янев по отношение на приемането на страната ни в еврозоната.

„Най-големият проблем пред избирателите е инфлацията и несигурността, в която живеем, както и политическата криза. Питат ни дали няма да се разберем най-после. Липсата на диалог и взаимодействие между партиите е сериозен проблем. Нашата цел в парламента е да има диалогичност. Ще разговаряме с всеки и бихме дали подкрепа на принципна основа“, разкри той.

„Време е да отправим едни позитивни послания към българските граждани, да събудим гражданските чувства на хората“, каза още лидерът на БВ.

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Зеленски: Ако Бахмут бъде превзет, Путин ще продаде тази победа на Запада и на своите поддръжници

Всяка руска победа може да бъде опасна, а ако продължителната битка в ключовия източен град Бахмут бъде...

Кабинетът одобри доклада за състоянието на отбраната

Вторият служебен кабинет, воден от Гълъб Донев, одобри Доклада за състоянието на отбраната и Въоръжените сили през 2022 г. Това е едно...

Няма опасност за провеждането на изборите заради заплахите към училища, където има СИК

Няма опасност за провеждането на парламентарните изборите на 2 април заради бомбените заплахи в редица училища в страната, в които се помещават...

Служебният кабинет ще обсъди промени в четири закона

Промени в четири закона предстои да обсъди и гласува служебното правителство на редовното си заседание днес, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Правителството и опозиционните партии в Израел обсъдиха спорната правосъдна реформа

Израелското правителство и опозиционните партии приключиха първата от серия срещи по спорната правосъдна реформа, която предизвика масови протести в страната. От офиса...
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -