Наистина ли изгодните смазочни материали спестяват пари

Препоръчваме

Израел призова Чад да работи срещу влиянието на Иран в региона

Чад затвърди топлите си отношения с Израел, като откри днес посолство в предградието Рамат Ган на Тел...

Йотова: Срещата между Радев и Ердоган отключи нов етап в отношенията между България и Турция

Срещата между президентите Румен Радев и Реджеп Ердоган в края на 2022 година даде нов тласък в...

Ивайло Мирчев: Длъжни сме да направим ясна заявка и да поискаме доверието на хората

Основното важно за нас е да запазим своята визия, идентичност, когато има подобна коалиция с "Продължаваме Промяната"....

Оптимизирането на разходи не трябва да води до трудности в работата и управлението на компаниите, особено когато става въпрос за избор на икономични, спрямо премиум смазочни продукти.

Предизвикателствата идват, когато нещата, които изглеждат, като добра инвестиция, се оказват по-скъпи в дългосрочен план. Този вид икономии на средства, могат да се превърнат в тежест за бизнеса и да водят до трудни за отстраняване проблеми.

Непланираните спирания са критични. В исторически план клиентите никога не мислят, че може да има критични повреди с доставчик на по-икономически изгодни продукти. Но в повечето случаи те осъзнават, че това никога не е било най-доброто решение за техния бизнес. По-големият брой повреди, смяна на двигателно масло и непланирани спирания означава, че първоначалната инвестиция е била по-малка, но сега има много повече разходи от предвидените.

Често преразходът не се взима под внимание, преди той да достигне своите критични стойности. В някои случаи повредата може да остане незабелязана напълно, маскирана от произволен брой допринасящи фактори.

Изборът на смазочни продукти е ключов
 
Една от най-големите възможности за попадане в капана на фалшивата икономия е изборът на смазочни продукти. С напредването на технологиите на производителите и доставчиците може да има главозамайващ набор от варианти на смазочни продукти, покриващи широки ценови диапазони.
 
За клиентите някой от продуктите изглеждат скъпи, но причината за това се крие в по-високо технологичното им производство.
 
По-евтините смазочни продукти имат своето място на пазара, но в повечето случаи те се оказват, като спестовния решения в краткосрочен план. Правилните смазочни продукти, за предпочитане е да бъдат премиум клас, са от изключително значение, когато става въпрос за намаляване на сервизния престой и общите разходи, и извличане на максимална продуктивност от вашето оборудване.
 
Ако начина на работа изисква продукти от среден клас и се вземе решение за преминаване към премиум продукт, това осезаемо може да повиши общите разходи. Всяко едно предложение трябва да бъде съгласувано с индивидуалните нужди и потребности на всеки един клиент. 
 
Информацията и обучението за смазочните продукти е критично важно.
 
Когато говорим за смазочни продукти, винаги трябва да гледаме по-голямата картина. Имаме много от нашите клиенти в ежедневието са много добре информирани и обучени от гледна точка на смазочните продукти, но има и много, които казват: „Ей, по-евтиното е по-добре. Това е просто масло. Просто трябва да смазва “. Освен това ще добавят: „Моето оборудване има доста течове, защо трябва да влагам нещо наистина скъпо?“ Е, ако оборудването има наистина такива течове, все пак трябва да помислим и  защитим частите, защото в противен случай ще имаме още по-големи течове на масло и допълнителни разходи свързани с не предвидени ремонти.
 
На тези твърдения ние имаме два отговора: Първо, избирайте смазочни продукти, които са специално разработени за вашият двигател, хидравлична помпата или скоростна кутия, с което ще спомогнете за управляване на сервизният график още по-добре и ще минимизирате не предвидените ремонти. Второ, избирайте премиум смазочни продукти, винаги където спецификацията и типа на оборудване го позволява. 
 
Общото мнение на клиентите е, че смазочните продукти са просто един консуматив, чиято смяна е просто едно регулярно и планирано събитие. Също така е само малка част от общия бюджет за поддръжка, обикновено 2% -3%. Така, че не отнема голяма част от вниманието на клиентите. Но също така, те не осъзнават как тези 3% могат да окажат доста по-голям ефект върху техните разходи свързани с производителността и поддръжката на оборудването. 
Понякога клиентите  не могат да повярват, че смазочните продукти и моторното масло играят толкова голяма роля в общите разходи. Но именно техническите експерти на Shell помагат и предоставят всекидневно най-добрите технически решения по отношение на смазочните продукти на своите клиенти.
- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Израел призова Чад да работи срещу влиянието на Иран в региона

Чад затвърди топлите си отношения с Израел, като откри днес посолство в предградието Рамат Ган на Тел...

Йотова: Срещата между Радев и Ердоган отключи нов етап в отношенията между България и Турция

Срещата между президентите Румен Радев и Реджеп Ердоган в края на 2022 година даде нов тласък в двустранните отношения между България и...

Ивайло Мирчев: Длъжни сме да направим ясна заявка и да поискаме доверието на хората

Основното важно за нас е да запазим своята визия, идентичност, когато има подобна коалиция с "Продължаваме Промяната". Вървим в тази посока, за...

Президентът на Унгария Каталин Новак на посещение у нас

Президентите на България и Унгария ще обсъдят сътрудничеството на двете страни в областта на икономиката и енергетиката. Румен Радев...

Асен Василев съди Делян Добрев за клевета

Съпредседателят на „Продължаваме промяната” Асен Василев съди депутата от ГЕРБ и бивш икономически министър Делян Добрев за клевета, пише "24 часа", позовавайки...
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -