Наистина ли изгодните смазочни материали спестяват пари

Препоръчваме

Ивайло Мирчев: Трябват ни 180 гласа, а имаме 63

“Не сме изпрали нито Пеевски, нито имаме намерение да перем когото и да било. Конституционната реформа е...

Според Киев руснаците се изтеглят от Херсонска област заради наводненията

Наводненията, причинени от разрушаването на стената на язовира край Нова Каховка в Южна Украйна е принудило руските...

СОС: Довеждащ транспорт в три столични квартала се предвижда от септември

Столичната община подготвя пускането на довеждащ транспорт в кварталите "Малинова долина", "Витоша" и "Горна баня" за подобряване...

Оптимизирането на разходи не трябва да води до трудности в работата и управлението на компаниите, особено когато става въпрос за избор на икономични, спрямо премиум смазочни продукти.

Предизвикателствата идват, когато нещата, които изглеждат, като добра инвестиция, се оказват по-скъпи в дългосрочен план. Този вид икономии на средства, могат да се превърнат в тежест за бизнеса и да водят до трудни за отстраняване проблеми.

Непланираните спирания са критични. В исторически план клиентите никога не мислят, че може да има критични повреди с доставчик на по-икономически изгодни продукти. Но в повечето случаи те осъзнават, че това никога не е било най-доброто решение за техния бизнес. По-големият брой повреди, смяна на двигателно масло и непланирани спирания означава, че първоначалната инвестиция е била по-малка, но сега има много повече разходи от предвидените.

Често преразходът не се взима под внимание, преди той да достигне своите критични стойности. В някои случаи повредата може да остане незабелязана напълно, маскирана от произволен брой допринасящи фактори.

Изборът на смазочни продукти е ключов
 
Една от най-големите възможности за попадане в капана на фалшивата икономия е изборът на смазочни продукти. С напредването на технологиите на производителите и доставчиците може да има главозамайващ набор от варианти на смазочни продукти, покриващи широки ценови диапазони.
 
За клиентите някой от продуктите изглеждат скъпи, но причината за това се крие в по-високо технологичното им производство.
 
По-евтините смазочни продукти имат своето място на пазара, но в повечето случаи те се оказват, като спестовния решения в краткосрочен план. Правилните смазочни продукти, за предпочитане е да бъдат премиум клас, са от изключително значение, когато става въпрос за намаляване на сервизния престой и общите разходи, и извличане на максимална продуктивност от вашето оборудване.
 
Ако начина на работа изисква продукти от среден клас и се вземе решение за преминаване към премиум продукт, това осезаемо може да повиши общите разходи. Всяко едно предложение трябва да бъде съгласувано с индивидуалните нужди и потребности на всеки един клиент. 
 
Информацията и обучението за смазочните продукти е критично важно.
 
Когато говорим за смазочни продукти, винаги трябва да гледаме по-голямата картина. Имаме много от нашите клиенти в ежедневието са много добре информирани и обучени от гледна точка на смазочните продукти, но има и много, които казват: „Ей, по-евтиното е по-добре. Това е просто масло. Просто трябва да смазва “. Освен това ще добавят: „Моето оборудване има доста течове, защо трябва да влагам нещо наистина скъпо?“ Е, ако оборудването има наистина такива течове, все пак трябва да помислим и  защитим частите, защото в противен случай ще имаме още по-големи течове на масло и допълнителни разходи свързани с не предвидени ремонти.
 
На тези твърдения ние имаме два отговора: Първо, избирайте смазочни продукти, които са специално разработени за вашият двигател, хидравлична помпата или скоростна кутия, с което ще спомогнете за управляване на сервизният график още по-добре и ще минимизирате не предвидените ремонти. Второ, избирайте премиум смазочни продукти, винаги където спецификацията и типа на оборудване го позволява. 
 
Общото мнение на клиентите е, че смазочните продукти са просто един консуматив, чиято смяна е просто едно регулярно и планирано събитие. Също така е само малка част от общия бюджет за поддръжка, обикновено 2% -3%. Така, че не отнема голяма част от вниманието на клиентите. Но също така, те не осъзнават как тези 3% могат да окажат доста по-голям ефект върху техните разходи свързани с производителността и поддръжката на оборудването. 
Понякога клиентите  не могат да повярват, че смазочните продукти и моторното масло играят толкова голяма роля в общите разходи. Но именно техническите експерти на Shell помагат и предоставят всекидневно най-добрите технически решения по отношение на смазочните продукти на своите клиенти.
- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Ивайло Мирчев: Трябват ни 180 гласа, а имаме 63

“Не сме изпрали нито Пеевски, нито имаме намерение да перем когото и да било. Конституционната реформа е...

Според Киев руснаците се изтеглят от Херсонска област заради наводненията

Наводненията, причинени от разрушаването на стената на язовира край Нова Каховка в Южна Украйна е принудило руските войски да се изтеглят с...

СОС: Довеждащ транспорт в три столични квартала се предвижда от септември

Столичната община подготвя пускането на довеждащ транспорт в кварталите "Малинова долина", "Витоша" и "Горна баня" за подобряване на връзката на гражданите от...

ВСС прекрати процедурата за освобождаване на Иван Гешев по едното от двете предложения

ВСС реши да прекрати процедурата за освобождаване на главния прокурор Иван Гешев по първото предложение на членове на Прокурорската колегия за отстраняването...

Зеленски: Взривът на „Нова Каховка“ е екологична бомба за масово унищожение

Взривът на „Нова Каховка“ е екологична бомба за масово унищожение, коментира украинският президент Володимир Зеленски след разрушаването на изкуствено създадения водоем.
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -