16 гениални съвета и трикове за къдрава коса за най-добрите ви къдрици

Препоръчваме

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс,...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради...

Считайте това за вашето най-добро ръководство за получаване на гладки къдрици без къдрици.

ДЖЕСИКА ТЕЙЧ

Всеки с къдрава коса го е чувал: „Косата ти е толкова хубава, иска ми се да имах къдрава коса!“ Това е комплимент, но къдравите момичета знаят, че да имаш добра прическа е много по-трудно, отколкото изглежда. Къдриците могат да бъдат непредсказуеми и трудни за контролиране и има дни, в които дивите къдрици не се чувстват завидни.

Разликата между това да се борите с вашите къдрици и да ги обичате наистина се крие в рутинната ви грижа за косата. Независимо дали сте абонирани за метода Curly Girl, намирането на правилните продукти и прически за вашия конкретен тип къдрици прави управлението на къдрава коса много по-лесно, а правилното третиране на вашите къдрици прави косата ви много по-здрава.

По-долу ще намерите лесни съвети и най-високо оценени продукти за къдрава коса, които ще поддържат вашите вълни и къдрици да изглеждат блестящи и силни. След това преминете към седем лесни идеи за къдрава прическа, с които можете да се справите у дома.

Най-добрите съвети за оформяне на къдрава коса

Къдравата коса е различна от другите текстури на косата: тя изисква повече хидратация, по-малко измиване и, ако трябва да сме честни, повече търпение, отколкото по-правите типове коса. Но къдравата коса не трябва да се чувства като проклятие! Тези съвети, продукти и насоки ще ви помогнат да намерите най-добрите къдрици в живота си с минимални усилия – някои дори ще ви дадат по-добра коса, докато спите за красота.

1. Винаги срешете косата си отдолу нагоре.

Разплитането на косата отдолу нагоре ви позволява да разплетете нежно всеки възел, вместо да сглобявате възли към дъното и да си проправяте път през тях. За да предпазите косата от увреждане и да я разплитате ефективно, нашите експерти настоятелно съветват да наситете косата с качествен препарат за разплитане на коса и винаги да разчитате на гребен с широки зъби или специално разработена четка за разплитане, за да прокарате къдравата коса.

„Къдравата коса е най-крехкият тип в блока и всяка къдрица е потенциална точка на пречупване“, обяснява фризьорът Андрита Рене. „Използването на гребен с широки зъби е най-нежният начин за разплитане на къдрици и не нарушава естествената структура на къдриците толкова, колкото би направила четката.“

2. Редовно подстригвайте косата си, за да избегнете цъфтящи краища.

Повредената коса никога не изглежда добре (да не говорим, че накъсаните краища могат да направят косата ви хвърчаща!). Ако искате здрави къдрици, които изглеждат еластични и свежи, отивайте при фризьора на всеки шест до осем седмици за бързо подстригване.

3. Използвайте „коктейл“ на продукта, за да дефинирате и хидратирате къдриците.

„Коктейлирането на продукти е просто смесване на два или повече продукта заедно, за да се отговори на вашите специфични нужди от стил“, обяснява Рене. Двата й любими коктейла: изглаждащ серум плюс мус за къдрици или кокосово масло плюс стилизиращ гел за къдрава коса. Заедно тези продукти позволяват превъзходна фиксация, без да оставят косата ви суха или хрупкава.

4. Или изберете едностепенен хидрататор за коса.

Ако нямате търпение за коктейли, най-добрият ви залог за едноетапно решение е серум, крем за къдрици или крем без отмиване за къдрава коса, които помагат не само да изгладите вашите къдрици, но им придават дефиниция и разделяне, помагайки на къдриците да задържат формата си, без да хрускат. „Използвайте три или четири помпи наведнъж. Емулгирайте продукта в ръцете си и нежно го прекарайте през къдриците си“, съветва базираният в Ню Йорк фризьор и колорист Патрик Кайл.

5. Не утежнявайте къдриците с твърде много (или твърде тежък) продукт.

Когато косата ви премине през суха или скучна фаза, това, което не искате да правите, е да я утежните с много продукти. Просто използвайте върховете на пръстите си, за да нанесете петно от стотинка стилизиращ крем или масло върху краищата си (мокра или суха коса е добре!), като им придадете допълнителна хидратация и блясък. Ако косата ви е по-тънка или търсите лека хидратация, напръскайте лесен за употреба кондициониращ спрей по цялата коса, като се фокусирате върху краищата. За повече хидратация и дефиниция, изгладете кремообразен балсам без отмиване върху напоена мокра коса.

6. Внимавайте с това как нанасяте продукта.

Опитайте да нанесете любимата си машина за оформяне върху напоена мокра коса с мокри ръце, като използвате метода на „молещите се ръце“, за да не нарушите модела на къдриците: Комбинацията от продукта плюс пълното насищане на косата гарантира, че къдриците остават без къдрици.

7. Опитайте „трика с ананас“, за да запазите къдриците дефинирани през нощта.

„Ананас“ е техника, при която косата се прибира свободно в най-високата точка на главата, обикновено преди сън. Това предпазва модела на къдриците, като същевременно помага на косата ви да запази естествен обем, като същевременно предотвратява прекомерното натрупване на главата. Просто извадете понито и разклатете косата си, когато сте готови да го носите.

За да запазите косата си още по-чиста между дните за измиване, нашите експерти препоръчват използването на копринена щампа за коса за тази техника, за да предотвратите накъсването на косата и гънките на опашката. И ако вече не спите върху копринена калъфка за възглавница, време е да промените: Предимствата на тези супер гладки калъфки за възглавници доказано намаляват главата на леглото, като намаляват триенето върху косата през нощта, което прави косата да изглежда гладка и хидратирана ден след това ден.

8. Използвайте дифузер, за да изравните къдриците си и да добавите повече тяло.

Ако не използвате приставките, които идват със сешоара ви, пропускате нещо. Чрез разпръскване на потока от горещ въздух на сешоара ви в по-голямо пространство, дифузерът за коса може да „минимизира голяма част от къдренето, което се получава, когато къдравата коса е естествено изсушена на въздух“, обяснява стилистът Брит Уайт. Освен това може да помогне за изравняване на къдриците ви и да увеличи обема на тежките къдрици, като придаде повече плътност на косата ви. Ето как да използвате вашия дифузьор:

Първо изстискайте допълнителната влага в косата си след душ, като използвате микрофибърна кърпа със свиващи движения. Не използвайте традиционна кърпа и не въртете косата си с тюрбан: Въпреки че тези популярни техники може да работят за приятелите ви с права коса, това ще наруши модела ви на къдрици и ще ви причини къдрици.

Нанесете любимите си продукти за коса и термозащита за коса (трябва да използвате термозащита всеки път, когато използвате топлинни инструменти върху деликатните си къдрици, за да предпазите косата от увреждане).

Пъхнете кичурите си в дифузера, като обвиете инструмента около косата си.

Повторете, докато получите дефинирани къдрици навсякъде. Всичко е наред, ако косата ви не е 100% суха: Оставянето на къдриците да изсъхнат малко може също да предотврати накъдрянето.

9. Освежете къдриците с маша или пръчка.

Може да звучи глупаво да къдрите вече къдрава коса, но когато те станат увиснали или непокорни, това е чудесен начин да ги ободрите. „Изберете маша, която е приблизително със същия диаметър като вашите къдрици“, казва Сабина Яноне, фризьорка от Лос Анджелис, която е специалист по къдрава коса. „Ако смятате, че къдриците ви са твърде стегнати, увеличете един размер, за да ги разтегнете.“ Ако искате по-стегнати къдрици, изберете варел с по-малък размер.

Пръчката за къдрене е чудесен инструмент за фина настройка на естествено къдрава коса: тя ви позволява да преоформите къдриците точно там, където се нуждаят от TLC, независимо дали е в средата на кичура, в корена или в края, без да се налага да навивате целия кичур горе в желязото. Резултатът е перфектно дефинирани къдрици само за няколко минути.

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс, в това число на водород...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради установени отклонения в качеството ѝ,...

Промените, носени от новия закон за етажна собственост

Дали гарантират тези цели - не бих казал, че мога да потвърдя отсега, но върху този законопроект беше работено близо 5 години....

Падналото от втория етаж на училище дете не помни какво се е случило

Ученичка от шести клас в хасковското училище „Климент Охридски“ падна от прозорец на втория етаж. Момичето е настанено в...
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -