Изтичане на масло в колата ми: какво да правя?

Препоръчваме

Ивайло Мирчев: Трябват ни 180 гласа, а имаме 63

“Не сме изпрали нито Пеевски, нито имаме намерение да перем когото и да било. Конституционната реформа е...

Според Киев руснаците се изтеглят от Херсонска област заради наводненията

Наводненията, причинени от разрушаването на стената на язовира край Нова Каховка в Южна Украйна е принудило руските...

СОС: Довеждащ транспорт в три столични квартала се предвижда от септември

Столичната община подготвя пускането на довеждащ транспорт в кварталите "Малинова долина", "Витоша" и "Горна баня" за подобряване...

Забелязали ли сте маслено петно ​​под автомобила си, когато е спрян? Или, че нивото на маслото спада твърде бързо? Внимавайте, може да имате сериозен проблем с изтичане на моторното масло, който може сериозно да навреди на вашия автомобил, ако не бъде отстранен бързо.

Какви са рисковете? Какви са причините за теча? Вижте всички наши съвети какво да правите в случай на изтичане на масло върху колата ви.

Как да идентифицирате типа масло?

За да знаете какво да правите в случай на изтичане на масло от автомобила ви и да си помогнете, за да намерите източника на проблема, първо трябва да идентифицирате вида масло, което тече. За целта си осигурете дебел и чист картон, който ще ви позволи да проверите цвета и външния вид на течността. Така че, ако маслото е:

Черно, дебело: това е моторно масло;
Оранжево, притежаващо доста силна миризма: това е масло за ръчна скоростна кутия;
Червено, без примеси: това е масло за автоматичната трансмисия;
Синьо, жълто, розово или зелено: това е друга течност, течност за миене, охлаждаща течност, течност за управление и т.н.

Теч на масло: какви са причините?
Забелязвате ли някакви маслени петна или ивици под автомобила си? Или
наблюдавате бърз и значителен спад в нивото на маслото? Най-вероятно си имате работа с изтичане на масло от колата ви, така че действайте бързо. Но откъде идва проблемът?

Имайки предвид многото компоненти, съставляващи превозно средство, причината за теча може да дойде от няколко области. Това по-специално може да бъде свързано с:

Уплътнение на цилиндровата глава;
Маслен филтър;
Маслен охладител или обменник масло / вода;
Бутала и цилиндри
Картер или уплътнение на картера;
Винт за обезвъздушаване на картера;

Ако имате добри познания по механика, можете да отворите капака на колата си, за да откриете сами причината за изтичането на масло. Внимавайте, изчакайте, докато двигателят е студен, преди да започнете тези проверки. От друга страна, ако имате някакви съмнения, не се колебайте да се обърнете към професионалист, който бързо и
точно ще намери източника на проблема.

Теч на масло: Какви са рисковете?
Изтичането на масло в колата ви може да има сериозни последици, особено ако това е моторно масло. И с добра причина: този продукт позволява на автомобила ви да работи оптимално, като изпълнява няколко ключови роли. Той смазва компонентите на двигателя и ограничава триенето между различните части. Моторното масло образува защитен филм, който предотвратява контакта между тези важни части.

Но това не е всичко, тази течност осигурява и защитна роля, като предпазва металните части на двигателя от корозия. Маслото също помага за почистването на двигателя, като елиминира различните отлагания и частици, които могат да се образуват по време на работа на автомобила. И накрая, този основен продукт помага – заедно с охлаждащата течност – да темперира двигателя и да предотврати прекомерната топлина.

Следователно ще разберете, че в случай на изтичане на масло върху автомобила ви, всички тези роли вече не могат да бъдат изпълнени оптимално. Липсата на масло може да повреди много бързо всички части на двигателя и да причини счупвания и повреди в автомобила ви. И в крайна сметка ремонтите ще се окажат особено скъпи.

Ето защо си струва да се уверите, че редовно проверявате нивата на маслото, за да бъдете бдителни за всякакви признаци на изтичане, които може да забележите. И ако сте засегнати от този проблем, действайте бързо, за да спрете този теч в зародиш.

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Ивайло Мирчев: Трябват ни 180 гласа, а имаме 63

“Не сме изпрали нито Пеевски, нито имаме намерение да перем когото и да било. Конституционната реформа е...

Според Киев руснаците се изтеглят от Херсонска област заради наводненията

Наводненията, причинени от разрушаването на стената на язовира край Нова Каховка в Южна Украйна е принудило руските войски да се изтеглят с...

СОС: Довеждащ транспорт в три столични квартала се предвижда от септември

Столичната община подготвя пускането на довеждащ транспорт в кварталите "Малинова долина", "Витоша" и "Горна баня" за подобряване на връзката на гражданите от...

ВСС прекрати процедурата за освобождаване на Иван Гешев по едното от двете предложения

ВСС реши да прекрати процедурата за освобождаване на главния прокурор Иван Гешев по първото предложение на членове на Прокурорската колегия за отстраняването...

Зеленски: Взривът на „Нова Каховка“ е екологична бомба за масово унищожение

Взривът на „Нова Каховка“ е екологична бомба за масово унищожение, коментира украинският президент Володимир Зеленски след разрушаването на изкуствено създадения водоем.
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -