Изтичане на масло в колата ми: какво да правя?

Препоръчваме

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс,...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради...

Забелязали ли сте маслено петно ​​под автомобила си, когато е спрян? Или, че нивото на маслото спада твърде бързо? Внимавайте, може да имате сериозен проблем с изтичане на моторното масло, който може сериозно да навреди на вашия автомобил, ако не бъде отстранен бързо.

Какви са рисковете? Какви са причините за теча? Вижте всички наши съвети какво да правите в случай на изтичане на масло върху колата ви.

Как да идентифицирате типа масло?

За да знаете какво да правите в случай на изтичане на масло от автомобила ви и да си помогнете, за да намерите източника на проблема, първо трябва да идентифицирате вида масло, което тече. За целта си осигурете дебел и чист картон, който ще ви позволи да проверите цвета и външния вид на течността. Така че, ако маслото е:

Черно, дебело: това е моторно масло;
Оранжево, притежаващо доста силна миризма: това е масло за ръчна скоростна кутия;
Червено, без примеси: това е масло за автоматичната трансмисия;
Синьо, жълто, розово или зелено: това е друга течност, течност за миене, охлаждаща течност, течност за управление и т.н.

Теч на масло: какви са причините?
Забелязвате ли някакви маслени петна или ивици под автомобила си? Или
наблюдавате бърз и значителен спад в нивото на маслото? Най-вероятно си имате работа с изтичане на масло от колата ви, така че действайте бързо. Но откъде идва проблемът?

Имайки предвид многото компоненти, съставляващи превозно средство, причината за теча може да дойде от няколко области. Това по-специално може да бъде свързано с:

Уплътнение на цилиндровата глава;
Маслен филтър;
Маслен охладител или обменник масло / вода;
Бутала и цилиндри
Картер или уплътнение на картера;
Винт за обезвъздушаване на картера;

Ако имате добри познания по механика, можете да отворите капака на колата си, за да откриете сами причината за изтичането на масло. Внимавайте, изчакайте, докато двигателят е студен, преди да започнете тези проверки. От друга страна, ако имате някакви съмнения, не се колебайте да се обърнете към професионалист, който бързо и
точно ще намери източника на проблема.

Теч на масло: Какви са рисковете?
Изтичането на масло в колата ви може да има сериозни последици, особено ако това е моторно масло. И с добра причина: този продукт позволява на автомобила ви да работи оптимално, като изпълнява няколко ключови роли. Той смазва компонентите на двигателя и ограничава триенето между различните части. Моторното масло образува защитен филм, който предотвратява контакта между тези важни части.

Но това не е всичко, тази течност осигурява и защитна роля, като предпазва металните части на двигателя от корозия. Маслото също помага за почистването на двигателя, като елиминира различните отлагания и частици, които могат да се образуват по време на работа на автомобила. И накрая, този основен продукт помага – заедно с охлаждащата течност – да темперира двигателя и да предотврати прекомерната топлина.

Следователно ще разберете, че в случай на изтичане на масло върху автомобила ви, всички тези роли вече не могат да бъдат изпълнени оптимално. Липсата на масло може да повреди много бързо всички части на двигателя и да причини счупвания и повреди в автомобила ви. И в крайна сметка ремонтите ще се окажат особено скъпи.

Ето защо си струва да се уверите, че редовно проверявате нивата на маслото, за да бъдете бдителни за всякакви признаци на изтичане, които може да забележите. И ако сте засегнати от този проблем, действайте бързо, за да спрете този теч в зародиш.

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс, в това число на водород...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради установени отклонения в качеството ѝ,...

Промените, носени от новия закон за етажна собственост

Дали гарантират тези цели - не бих казал, че мога да потвърдя отсега, но върху този законопроект беше работено близо 5 години....

Падналото от втория етаж на училище дете не помни какво се е случило

Ученичка от шести клас в хасковското училище „Климент Охридски“ падна от прозорец на втория етаж. Момичето е настанено в...
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -