Бойко Борисов: Държавните разходи на България излизат извън контрол

Препоръчваме

Новият държавен дълг се увеличава от 7,3 млрд. лв. на 10,3 млрд. лв.

Без дебати депутатите от бюджетна комисия гласуваха на второ четене с 15 гласа "за", 0 гласа "против"...

Американски въздушен удар срещу джихадистки лидер в Сирия

Американските военни съобщиха, че са осъществили "кинетичен удар" срещу лидера на джихадистката групировка Хурас ал Дин, клон...

Бивш политически лидер и министър предложил подкупа на Христанов

Бивш политически лидер и министър, чрез посредници, е предложил на зам.-министъра на земеделието Иван Христанов подкуп от...

 Бойко Борисов се среща с членове и симпатизанти на партията в Стара Загора. „В Стара Загора до 2007 г. имаше режим на водата. Откакто е построен града подземната инфраструктура не беше подменяна. С подкрепата на правителството на Бойко Борисов и европейските проекти, беше обновена 60% от ВиК мрежата в града”  заяви кметът на общината Живко Тодоров.

Борисов бе посрещнат от събралите се хора с възгласи: „Бойко!“ 

Боли ме, че църквите, които направихме тук, ползват индустриален ток и изнемогват, заяви Борисов. 

„Искам да съм загрижен, искам да съм благ. Но вижте – по магистралите няма мантинели, година и нещо – една лъжица асфалт не е сложена. Но уважаемите медии не ходят да снимат. А ни казват, че се заяждаме. Но до този момент 1 кг жито не са купили. Аз не се заяждам. Но това беше страхотен пиар преди няколко месеца”, каза той.

Той бе категоричен, че управляващата коалиция руши държавата.

 „По същия начин рушат инфраструктурата, образованието, иновациите.  Пътят до Белград щяхме да го открием до Нова година. Сега е опасен. Трябваше  вече да го  асфалтират и да маркират. И това пропадна. Но да не излезе, че се заяждам. Те вече нищо не могат да направят. Те загубиха година и половина златно време“, категоричен е  лидерът на ГЕРБ.

По думите му управляващите искат да  принизят дебата на „битов сценарий“, защото нямат аргументи. 

„Държавните разходи на България излизат извън контрол. Казва го Европейската Комисия, а не Бойко Борисов. Това означава наказателна процедура срещу България през септември месец”, заяви той.

По думите му някои от мерките, които държавата финансира, не са таргетирани. „ Това означава, че искат да дадат 25 ст. за 50 литра бензин – някаква мярка, която никой не знае как ще стане и кои джобове ще напълни”, поясни той.  

Той заяви, че другото нещо, което го тормози е кризата в здравеопазването. „Дали ще е ковид, маймунска треска, свински грип – ние не се готвим в момента. Помните ли , че Кирил Петков заяви ваксинацията като свой основен приоритет- в момента има 5608 ваксини на ден, а при Борисов по 7570 ваксини на ден. Очаква се нови пик на Ковид през есента.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че данъкоплатците ще поемат комисионните на тези, които ще докарат газ.

 „Но какво ще правим юли, август, септември? Трябват ни 20 кораба. До края на годината трябва да си подготвим алтернативните доставчици. Отиваш до Египет и Катар, до Гърция и Турция – гарантираш си бизнеса и тогава чак казваш на „Газпром“: „Довиждане“. Това ни тревожи. При нас нито газът  щеше да се вдигне, нито токът, нито щеше да има такава драстична инфлация”.

„Искам да ви напомня, че когато управлявахме ние имаше много тежка миграционна криза. Но ние се справихме. Сега всяко нещо се обяснява с войната. Тя войната в коя сфера ни пречи“, попита Бойко Борисов.

По думите му никаква война в Украйна не пречи цените на горивата да бъдат намалени.

„Изпуснаха трите компонента- ток, нефт и газ и тогава започна всичко. Ние никога няма да сме реваншисти. Защото това е пагубно за една държава. Има ли гражданска омраза, държавата няма шанс. Но ние нямаше да дадем горивата да мръднат”.

„Вчера Лена Бориславова обвърза без да иска Плана за възстановяване с приемането на Република Северна Македония в ЕС. Какво общо имаше Планът за възстановяване с РСМ? – Нищо. Ние имаме договор за добросъседство със Северна Македония, в него е казано всичко. Просто нашите приятели от РСМ трябва да изпълнят всичко по него”, заяви той.  

„Моят добронамерен приятелски съвет е – хайде първо да се обединим около това как да свалим инфлацията около 7-8% поне. как да свалим цените на енергоизточниците“, каза  Бойко Борисов. 

Бившият премиер коментира, че  години наред не е бил свикван КСНС: „И ако сега се свиква, нека да бъде по цените, инфлацията, ковид, защото сега е времето да се подготвим. Това мога да кажа на уважаемите наши опоненти”.

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Новият държавен дълг се увеличава от 7,3 млрд. лв. на 10,3 млрд. лв.

Без дебати депутатите от бюджетна комисия гласуваха на второ четене с 15 гласа "за", 0 гласа "против"...

Американски въздушен удар срещу джихадистки лидер в Сирия

Американските военни съобщиха, че са осъществили "кинетичен удар" срещу лидера на джихадистката групировка Хурас ал Дин, клон на международната терористична мрежа "Ал...

Бивш политически лидер и министър предложил подкупа на Христанов

Бивш политически лидер и министър, чрез посредници, е предложил на зам.-министъра на земеделието Иван Христанов подкуп от 500 000 лева месечно, за...

Калина Константинова: Статуквото се опитва да си върне надмощието

Статуквото се опитва да си върне надмощието, заяви в ефира на bTV вицепремиерът по ефективно управление в оставка Калина Константинова. Тя определи...

Ердоган ще се срещне с лидерите на Швеция и Финландия преди срещата на върха на НАТО

Разговори в четворен формат между Турция, Швеция, Финландия и НАТО ще бъдат проведени преди срещата на върха на Алианса, заяви Ибрахим Калън,...
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -