Гордън Рамзи: Излезте от зоната си на комфорт

Препоръчваме

Според Киев Русия съсредоточава сили в Източна Украйна като подготовка за възможна нова офанзива

Русия съсредоточава войски в Луганска област, а Киев подозира, че причината за това може да е предстояща...

Йордан Иванов: Ще се опитаме да направим мощна вълна от регионални каузи

Ще се опитаме да направим мощна вълна от регионални каузи. Може да са и сдружения със свои...

Александър Иванов, ГЕРБ: Няма да позволим драстично оскъпяване на „Гражданска отговорност“

Народният представител от ГЕРБ Александър Иванов заяви, че партията му няма да позволи драстично оскъпяване на застраховка...

За мъж с мнение за всичко шеф Гордън Рамзи си остава в много отношения загадка. Между готвенето и телевизията, Рамзи намери време и да отговори на няколко бързи въпроса.

Top Gear или Top Chef?

Определено Top Gear.

Къдрави пържени картофки или чипс?

Определено къдрави.

Кетчуп или майонеза?

Определено кетчуп.

Футбол или ръгби?

Футбол.

Коя е любимата ви ругатня, която използвате в кухнята?

F * ckos.

Пържено яйце, омлет или бъркани яйца?

Бъркани.https://www.youtube.com/embed/mhDJNfV7hjk

Крем брюле или шоколадова торта?

Крем брюле.

Водка или джин?

Определено водка.

Бълди Мери или Мимоза?

Определено Мимоза.

Знаменитост, за която бихте искали да готвите вечеря.

Тук ме хванахте. Бих казал Хилари Клинтън.

Какво бихте й сготвил?

Нещо автентично, богато и със сос с много червено вино. Например ребърца, защото тя е от онази епоха, която разбира храната.

Най-добра закуска след полунощ?

Това би бил печен боб. Чили люспи, чесън, Табаско. Квасен хляб – на грила – печен боб отгоре с патешко яйце, покрито с пармезан.

Какво мислите за салатите от кейл?

Първите шест месеца бях против, но след това жена ми накара децата  – Холи, Меган, Матилда и Джак – да ги ядат, така че аз се оказах малцинство в семейството. Сега дори закусвам с чипс от кейл.

Как да приготвим перфектната пържола?

Първо трябва да я извадите от хладилника за около 15-20 минути, преди да я приготвите. Нека стигне до стайна температура, след което много внимателно хванете китката си там, където е пулсът ви. Това е текстурата, която ни е необходима за месо medium-rare. Вземете нагорещен тиган и не слагайте масло, докато не започне да пуши. Щедро подправете месото, разтрийте го с мазнина и го сложете в тигана. Не мажете тигана с нищо; само поставете маринованата пържолата. По две минути и половина от всяка страна, извадете я и я оставете да почине. Не режете докато не започне да се охлажда.

Някой някога да ви е карал да плачете в кухнята?

Да.

Кой?

13-годишната ми дъщеря Матилда. Когато беше дебютът й по CBBC, тя се разплака, защото не смяташе, че бургерът й изглежда достатъчно добре. Тогава ѝ казах: „Това е абсолютно нелепо, защото е невероятно вкусен. Това е бургер, не е необходимо да изглежда бляскаво.“ Насълзиха ми се очите тогава, тя толкова се грижеше за бургера и гарнитурата. Беше голям вегетариански бургер с гъби, пълнен със сирене, но камерата го улови по грешен начин и тя беше много натъжена. Много се гордея с нея, защото е само на 13, а има такова отношение към храната.

Какво бихте предпочели да сте  –  сервитьор или мияч?

Предпочитам да съм мияч. Ще се занимавам с по-малко глупости.

Готвач, чийто стил на готвене искате да притежавате?

Майкъл Волтаджо. Просто невероятен.

Най-лошото в това да бъдеш готвач е …

Всеки път, когато излизам на вечеря, масата ми се отрупва с 20 ястия и започвам да се  чувствам като гъска, която угояват. Благодарен съм за това, но понякога просто искам да седна някъде на спокойствие и да хапна. Но ако не пробвам ястията, ще е грубо. После обаче искат да дам и обратна връзка и става дълго.

Най-готиното на това да си шеф е?

Да си шеф-готвач днес е по-готино от всякога. Готвачите днес са новите звезди и това е вълнуващо.https://www.youtube.com/embed/mPFrvA9zF0I

Как ви кара да се чувствате, когато чуете „без глутен“?

Тъжен.

Палео?

Наранен.

Веган?

Омерзен.

Ако можете да кажете на непрофесионалните готвачи  едно нещо, какво би било то?

Излезте от зоната си на комфорт.

Такото сандвич ли е?

Такото е хрупкав сандвич.

Хот догът сандвич ли е?

Хот догът е сандвич.

Хамбургерът сандвич ли е?

Определено не.

Това е!

Това е? Тъкмо започна да ми харесва.

източник: ХЕДОНИСТ

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Според Киев Русия съсредоточава сили в Източна Украйна като подготовка за възможна нова офанзива

Русия съсредоточава войски в Луганска област, а Киев подозира, че причината за това може да е предстояща...

Йордан Иванов: Ще се опитаме да направим мощна вълна от регионални каузи

Ще се опитаме да направим мощна вълна от регионални каузи. Може да са и сдружения със свои собствени каузи - от кариери,...

Александър Иванов, ГЕРБ: Няма да позволим драстично оскъпяване на „Гражданска отговорност“

Народният представител от ГЕРБ Александър Иванов заяви, че партията му няма да позволи драстично оскъпяване на застраховка "Гражданска отговорност", за което се...

Мартин Димитров: Идва нова политическа ситуация

"ГЕРБ, БСП и ДПС целенасочено спират съдебната реформа, еврозоната, от ДБ вече се съмняваме, че те спират и Шенген. Това ще доведе...

ФБР е претърсвало бившия офис на Байдън в центъра „Байдън“ във Вашингтон миналия ноември

Федералното бюро за разследване е претърсвало бившия офис на американския президент Джо Байдън в Центъра за дипломация и глобално взаимодействие "Байдън" във...
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -