Бил Мъри: Трябва да има лекота

Препоръчваме

Ердоган обяви тримесечно извънредно положение в десет региона на Турция

Турският президент Ердоган обяви тримесечно извънредно положение в десет региона, засегнати от мощното земетресение, което взе хиляди...

Премиерът Гълъб Донев проведе видеоконферентен разговор с румънския си колега Николае Чука

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския...

Румен Овчаров: БСП няма да прави коалиция с ГЕРБ и ДПС

БСП няма да прави коалиция с ГЕРБ и ДПС. Това заяви в „Още от деня“ Румен Овчаров...

Г-н Мъри, нямате агент или мениджър и хората казват, че дори не притежавате мобилен телефон. Какво е нужно на един режисьор, който има перфектна роля за вас, за да ви впечатли?
Ключът наистина би бил да има добър сценарий. Не е толкова трудно. Ако сценарият е добър, това ме впечатлява.
Хората казват, че не могат да ме намерят. Е, да напишете добър сценарий е много по-трудно, отколкото да намерите някого. Не се притеснявам за това; не е мой проблем. Проблемът ми е да имам малко спокойствие и тишина. Така че те трябва да ме намерят.

Имало ли някакъв момент в кариерата ти, в който сте разбрал, че не искате да бъдете търсен?
Всъщност не мисля, че някога съм искал. Това е нещо, което се случва, когато получавате все повече и повече внимание и голяма част от него е приятно, но много от него всъщност не ви служи или не ви помага да направите нещо, просто отнема много от вашето време. Това е достатъчно приятно, но означава, че не правя нищо друго.

Можете ли да ми дадете пример?
Не участвам в бизнеса с автографи. Нямам време за това. Има стотици хиляди хора, които смятат, че ще станат милионери, като взимат автографи от актьори от филми. Нямам време за тези идиоти. Имам неща за вършене. Едно е някой да ми поиска автограф, ако ме види на улицата, но онези, които живеят от това? Ай-ай-ай-ай-ай … Харесва ми работа, при която ставаш късно и се забавляваш.

Усещате ли някога натиск да бъдете забавен?
Усещам този натиск в живота. Всъщност не чувствам, че това е натиск, това е нещо като задължение – не да се забавлявам и да е смешно, но да създам известна лекота. Не искам да кажа, че винаги трябва да бъда весел, а да има някаква лекота. Трябва да има лекота; трябва да бъдете толкова леки, колкото можете и да не позволявате на емоциите и собствените ви мисли да ви тежат.

Какво ви харесва на снимачната площадка?
Събираш себе си, събирайки се с другите. Това е групово усилие, което изисква известна интимност. Трябва да се съсредоточите напълно и да хвърлите цялата си енергия върху най-високото ниво на способността ви да работите върху тази една задача. Това трае малко време и след това се разделяте и никога повече няма да видите никой от тези хора. Но това е цялостно обвързване с това едно нещо и тогава то просто се случва! След това изчезва. Винаги си казвате шегата: „Ще се видим следващия път“, но никога не виждаш никого.

Напоследък участвахте в много независими филми. Това по-привлекателно ли е в наши дни?
Обичам независимите филми, но ми е забавно и да участвам в студийни филми. Трябва да се правят и двете неща. Не искате да чувате постоянно: „О, той е независим актьор.“ Звучи сякаш си шия сам дрехите. Просто не звучи правилно.

Изглежда сте имали положителен опит с чуждестранни продуценти?
Работил съм с интересни продуценти. Веднъж работих с едни от Полша. Едно от момчетата от Полша ми казва (говори с полски акцент) „Хей, когато излезне филмът, нали ще дойдеш?“  Съгласих се. Отидохме в Полша за филмовия фестивал и се оказа много по-готино от Кан.

Защо?
Беше просто по-готино, беше като най-готиният фестивал, защото там присъстваха истински артисти.

Подготвяте ли се въобще за ролите си?
Не съм толкова организиран. Не съм като другите. Искам да кажа, че четеш, гледаш и казваш: имам това в себе си, мога да го направя. Не е задължително да размишлявам. Има хора, които работят с вас на всяко ниво от продукцията, работите в името на една и съща цел, това е, което ми помага да вляза в роля.


източник Хедонист

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Ердоган обяви тримесечно извънредно положение в десет региона на Турция

Турският президент Ердоган обяви тримесечно извънредно положение в десет региона, засегнати от мощното земетресение, което взе хиляди...

Премиерът Гълъб Донев проведе видеоконферентен разговор с румънския си колега Николае Чука

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука, съобщиха...

Румен Овчаров: БСП няма да прави коалиция с ГЕРБ и ДПС

БСП няма да прави коалиция с ГЕРБ и ДПС. Това заяви в „Още от деня“ Румен Овчаров от БСП.

Демерджиев обсъжда във Враца подготовката на изборите

Продължават срещите на вицепремиера и вътрешен министър Иван Демерджиев със структурите по места. Днес той е на посещение във Враца. Целта -...

Подходът на САЩ към отношенията с Китай ще остане уравновесен, каза Белият дом

Подходът на Вашингтон към отношенията с Китай ще остане уравновесен, въпреки прелитането на китайски предполагаем шпионски балон над територията на САЩ, каза...
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -