Бил Мъри: Трябва да има лекота

Препоръчваме

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс,...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради...

Г-н Мъри, нямате агент или мениджър и хората казват, че дори не притежавате мобилен телефон. Какво е нужно на един режисьор, който има перфектна роля за вас, за да ви впечатли?
Ключът наистина би бил да има добър сценарий. Не е толкова трудно. Ако сценарият е добър, това ме впечатлява.
Хората казват, че не могат да ме намерят. Е, да напишете добър сценарий е много по-трудно, отколкото да намерите някого. Не се притеснявам за това; не е мой проблем. Проблемът ми е да имам малко спокойствие и тишина. Така че те трябва да ме намерят.

Имало ли някакъв момент в кариерата ти, в който сте разбрал, че не искате да бъдете търсен?
Всъщност не мисля, че някога съм искал. Това е нещо, което се случва, когато получавате все повече и повече внимание и голяма част от него е приятно, но много от него всъщност не ви служи или не ви помага да направите нещо, просто отнема много от вашето време. Това е достатъчно приятно, но означава, че не правя нищо друго.

Можете ли да ми дадете пример?
Не участвам в бизнеса с автографи. Нямам време за това. Има стотици хиляди хора, които смятат, че ще станат милионери, като взимат автографи от актьори от филми. Нямам време за тези идиоти. Имам неща за вършене. Едно е някой да ми поиска автограф, ако ме види на улицата, но онези, които живеят от това? Ай-ай-ай-ай-ай … Харесва ми работа, при която ставаш късно и се забавляваш.

Усещате ли някога натиск да бъдете забавен?
Усещам този натиск в живота. Всъщност не чувствам, че това е натиск, това е нещо като задължение – не да се забавлявам и да е смешно, но да създам известна лекота. Не искам да кажа, че винаги трябва да бъда весел, а да има някаква лекота. Трябва да има лекота; трябва да бъдете толкова леки, колкото можете и да не позволявате на емоциите и собствените ви мисли да ви тежат.

Какво ви харесва на снимачната площадка?
Събираш себе си, събирайки се с другите. Това е групово усилие, което изисква известна интимност. Трябва да се съсредоточите напълно и да хвърлите цялата си енергия върху най-високото ниво на способността ви да работите върху тази една задача. Това трае малко време и след това се разделяте и никога повече няма да видите никой от тези хора. Но това е цялостно обвързване с това едно нещо и тогава то просто се случва! След това изчезва. Винаги си казвате шегата: „Ще се видим следващия път“, но никога не виждаш никого.

Напоследък участвахте в много независими филми. Това по-привлекателно ли е в наши дни?
Обичам независимите филми, но ми е забавно и да участвам в студийни филми. Трябва да се правят и двете неща. Не искате да чувате постоянно: „О, той е независим актьор.“ Звучи сякаш си шия сам дрехите. Просто не звучи правилно.

Изглежда сте имали положителен опит с чуждестранни продуценти?
Работил съм с интересни продуценти. Веднъж работих с едни от Полша. Едно от момчетата от Полша ми казва (говори с полски акцент) „Хей, когато излезне филмът, нали ще дойдеш?“  Съгласих се. Отидохме в Полша за филмовия фестивал и се оказа много по-готино от Кан.

Защо?
Беше просто по-готино, беше като най-готиният фестивал, защото там присъстваха истински артисти.

Подготвяте ли се въобще за ролите си?
Не съм толкова организиран. Не съм като другите. Искам да кажа, че четеш, гледаш и казваш: имам това в себе си, мога да го направя. Не е задължително да размишлявам. Има хора, които работят с вас на всяко ниво от продукцията, работите в името на една и съща цел, това е, което ми помага да вляза в роля.


източник Хедонист

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс, в това число на водород...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради установени отклонения в качеството ѝ,...

Промените, носени от новия закон за етажна собственост

Дали гарантират тези цели - не бих казал, че мога да потвърдя отсега, но върху този законопроект беше работено близо 5 години....

Падналото от втория етаж на училище дете не помни какво се е случило

Ученичка от шести клас в хасковското училище „Климент Охридски“ падна от прозорец на втория етаж. Момичето е настанено в...
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -