Най-важното от Европа и останалия свят - 24novini.bg
Най-важното от Европа и останалия свят - 24novini.bg

Михаил Андреев

Магистър по "Право". Специализирал "Електронни медии" в Ротердам, Холандия. 

Професионален опит като редактор в онлайн изданията "Лекс" и "Правен свят".  

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до изпълнителните директори на трите мобилни оператора - „Теленор България“ ЕАД, „А1 България” ЕАД и „Българска телекомуникационна компания“ ЕАД да не спират телефоните и интернета на гражданите за неплатени сметки.

Борисов е планирал отдавна смяна на ръководството на ББР. Нека да нареди проверка на дадените от банката кредити по време на неговия настоящ кабинет. Вместо кредити през ББР, към малките  исредни фирми да се направят директни плащания за времето на кризата от предвидените 700 млн. лв. и предивидения за държавен ВиК-холдинг 1 млрд.лв.

Румен Радев към Борисов: "Гьоте го е казал най-добре – „Няма нищо по-страшно от активната глупост“

 

В деня на здравето, който е и професионален празник на българските медици, главният здравен инспектор от оперативния щаб д-р Анегл Кунчев остана без заплата. До това се стигна след гласуването на родните депутати, които се отказаха от залатите си и оставиха без заплати министрите и премиера Борисов, но пък решението им не се прилага са съдиите и президента, които ще продължат да взимат пълни заплати.

 

След призива на ЕК за коридори за „критичните работници”, Румъния вече пусна своите сезонни работници, България да осигури безопасни условия за тези, които желаят да заминат и да им издаде здравни сертификати.

Парламентът прие на второ четене късно в понеделник актуализацията на държавния бюджет за 2020 г., предаде БТА.

 

Борис Джонсън е преместен в интензивното. Тревожни новини за здравето на британския премиер, съобщи Си Ен Би Си. Медията съобщи, че Борис Джонсън е преместен в интензивното отделение на лондонска болница, а данните дали диша сам или е на вентилация бяха противоречиви. По последни данни, към обедните часове днес той диша самостоятелно.

 

 

Украйна съобщи днес за повишаване на радиоактивността заради горски пожар в Чернобилската забранена зона, предаде Франс прес.

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън е бил приет по спешност в болница, след като вече 10 дни не може да пребори коронавируса.

 

Днес над Северна България облачността ще продължи да се разкъсва и намалява до незначителна. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 2° и 7°.

 

Данните на Евростат показват, че България е страната с най-голямо поскъпване на хранителните стоки в ЕС, като то е рекордно за последните години - 7,9% на годишна база до 1 март 2020 г.

Рекордни глоби в размер на общо 5,6 млн. лв. са наложили полицаите на хора, които са изловени да се разхождат в паркове и градинки, нарушавайки наложените мерки срещу коронавируса, обявиха от МВР.

Страница 1 от 243
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...