Най-важното от Европа и останалия свят - 24novini.bg
Най-важното от Европа и останалия свят - 24novini.bg

Петя Иванова

Водещ редактор на новините в "Канал 1" на БНТ. Професионален опит в редица онлайн издания. 

Магистър по "Журналистика" със специализация "Обществени медии" в Ню Йорк.

Пожарникари на крак в цялата страна, но не заради авария или друго бедствие, а заради нова наредба за работното им време. Синдикатите на огнеборците заявиха готовност да протестират, а ресорният министър Младен Маринов вече ги е уверил, че исканията им за отмяна на новите правила са чути и спорната наредба ще бъде преразгледана.

Около 10 нови теча са установени по водопровода от язовир “Тича“, който захранва Шумен, след пускането на водата вчера сутринта, съобщава БНР.

Продължава издирването на крадците, които пробиха с ъглошлайф касите на митницата в Благоевград. Все още не е ясна самоличността им, предаде бТВ.

 

"Искам да се обърна към премиера, той също е баща на дъщеря. Искам да му кажа, че един отчаян баща иска детето му да има покой на небето. Много моля този закон да се промени. Всички го искат. Цялото общество е потресено", каза още Асан. Запитан какво ще прави оттук занапред, бащата заяви: "Трябва да намеря сили за другото си дете. Ако нямах друго дете, сигурно нямаше да искам да живея. Докрай ще се боря за тази присъда и този закон, който защитава убийците".

 

Гражданска инициатива против изграждането на инсталация за преработка на боклук учредиха тази вечер жителите на шуменския квартал Дивдядово. Те се притесняват от липсата на яснота около намерението на немски инвеститори да издигнат завод в квартала и противоречивата информация, която достига до тях.

Прокуратурата влезе в ТЕЦ-а на Ковачки 'Бобов дол', защото изгарял опасни боклуци. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в София.

 

На 17 януари се чества паметта на Св. Антоний Велики. Имен ден днес имат Антон, Антония, Антоанета, Антонина, Андон, Андония, Донка, Тончо, Тонка, Тони.

 

Президентът Румен Радев заяви, че при решенията за промени в Конституцията може да се изучава чуждия опит, но решенията трябва да се вземат от българските институции, защото другото е отказ от суверенитет.

След 4 часа заседание, състав на апелативния спецсъд постанови, че има данни Нено Димов да е извършител на престъпление като е единственият виновник за водната криза в Перник. И затова го остави в ареста.

 

В четвъртък ще имате поводи за положителни емоции, но ако проявите дребнавост, то бъдете готови за критики от страна на засегнатите хора. Днес проявите на гняв могат да предизвикат неприятни инциденти. В четвъртък ще очаквате действията на ваш колега или ръководител, които да определят вашата позиция по конкретен проблем, ситуация или бъдещото ви оставане на това работно място. Днес може да получите добри новини от финансов характер или да се зарадвате на паричен приход в семейния си бюджет.

Гражданска инициатива против изграждането на инсталация за преработка на боклук учредиха тази вечер жителите на шуменския квартал Дивдядово. Те се притесняват от липсата на яснота около намерението на немски инвеститори да издигнат завод в квартала и противоречивата информация, която достига до тях.

 

Михаил Мишустин, директорът на Федералната данъчна служба на Русия, е предложението на президента Владимир Путин за нов министър-председател, съобщи РИА "Новости".

Той се е срещнал с него и след като е получил съгласието му е внесъл кандидатурата в Държавната Дума, се казва в съобщение на пресслужбата на Кремъл. След днешното годишно обръщение към Федералното събрание на Русия президентът разговаря с

Дмитрий Медведев и изненадващо за всички премиерът обяви оставка на цялото правителство.

Путин му възложи кабинетът да продължи да изпълнява задълженията си до сглобяването и одобряването на нов кабинет. Номинацията на Мишустин също е изненадваща, защото сред фаворитите за поста се посочваха Сергей Собянин (кмет на Москва), Максим Орешкин (министър на икономиката) и Александър Новак (министър на енергетиката).

Михаил Владимирович Мишустин е московчанин, роден на 3 март 1966 г. През 1989 г. той завършва специалност "системи за автоматизирано проектиране" в столичен машиностроителен институт (днес университет "СТАНКИН"), а през 1992 г. става и аспирант там. Доктор на икономическите науки, между 1992 и 1995 г.

 

Страница 1 от 237
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...