Най-важното от Европа и останалия свят - 24novini.bg
Най-важното от Европа и останалия свят - 24novini.bg

Петя Иванова

Водещ редактор на новините в "Канал 1" на БНТ. Професионален опит в редица онлайн издания. 

Магистър по "Журналистика" със специализация "Обществени медии" в Ню Йорк.

Здравният министър Кирил Ананиев разпореди днес гражданите да носят маски на всички открити и закрити обществени места.

Пет са новите случаи на COVID-19 по данни на Националния оперативен щаб. Така общо потвърдените у нас случаи на COVID-19 стават 359. Сутринта по време на брифинга на Оперативния щаб те бяха 354 души.

 

Ако ние продължим по начина, по който работихме досега, ако политиците, защото това е политическо решение, и институциите, включително БНБ, продължат да действат независимо от много трудната и сложна среда, в която се намираме, едно отлагане на влизането ни в ERM II през 2021 г. няма да бъде фатално, обяви управителят на БНБ Димитър Радев.

 

Положението наистина е сериозно, много хора го подценяват, категоричен е Веселин Ангелов - 38-годишният мъж от Троян, излекуван от коронавируса.

 

След като коронавирусът изненада света и взе хиляди жертви, ваксина няма, а държавите на всички континенти са в извънредно положение или с извънредни мерки, специалистите вече говорят за психичното здраве на хората в условията на изолация.

Преди обяд на отделни места в Южна България ще превали слабо.

Към 27 март, в 17,00 ч., са потвърдени нови 17 случая на коронавирус у нас. Болните сутринта в 8,00 ч. бяха 276 души, а към 17,00 ч. днес са 293 души, но се чакат още проби.

Министър-председателят Борисов информира канцлера на Австрия, че към момента три фирми в България са получили одобрението на лабораторията към Министерство на отбраната да произвеждат защитни облекла за многократна употреба.

 

Папа Франциск е дал отрицателен тест за коронавирус. Светият отец е изследван за втори път.

Депутатите спират редовната си работа във връзка с обявеното извънредно положение в страната. Това решиха участниците в председателския съвет.

 

71-годишният кралски наследник принц Чарлз е дал положителен резултат за коронавирус.

 

Икономистът Владимир Каролев е бил задържан за 24 часа в РПУ-Разлог. За ареста съобщи самият той около 20.30 часа в профила си във Фейсбук.

 

Страница 1 от 258
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...