Протестиращи румънци ще саботират сватба на син на партиен лидер - 24novini.bg

Протестиращи румънци ще саботират сватба на син на партиен лидер

26.08.2018 | 17:00
(0 гласа)

Стотици политици са поканени днес на сватбата на Валентин Драгня, син на лидера на румънските социалдемократи Ливиу Драгня, а хиляди хора изразиха готовност във Фейсбук да участват в протест пред църквата, в която ще се състои венчавката, съобщава Медиафакс.

 

В изпратените до гостите покани се уточнява, че венчавката ще се състои в 17.30 часа в църквата Св. Елевтерий в Букурещ, а сватбеното тържество ще започне в 19.30 в двореца Снагов, намиращ се на около 40 км североизточно от столицата, предава БТА.

 

Сред поканените са всички членове на правителството, председателя на Сената Калин Попеску Таричану, множество кметове и лидери на местните организации на Социалдемократическата партия.

Близо 5000 души изразиха намерение във Фейбук да организират протест пред църквата, където ще се състои религиозната церемония, и да скандират лозунги срещу лидерите управляващата коалиция на СДП и АЛДЕ Ливиу Драгня и Калин Попеску Таричану.

 

Онлайн общността "Борим се за Румъния" публикува съобщение във Фейсбук, в което написа: "Да отидем на сватбата на Драгня Джуниър и да му пожелаем "За много години!" ефективно!" Както на него, така и на "татенцето" Ливиу Драгня".

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...