Макрон: С Тръмп сме гарантите на световния ред - 24novini.bg

Макрон: С Тръмп сме гарантите на световния ред

24.04.2018 | 12:53
(0 гласа)

Френският президент Еманюел Макрон обяви, че той и американският му колега Доналд Тръмп са "гарантите" на многостранния световен ред срещу бушуващите заплахи за сигурността, съобщи изданието "Политико".

 

Изявлението на Макрон идва на слизане от самолета си във военновъздушната база "Ендрюс" край Вашингтон, преди срещата с американския държавен глава в Белия дом.

 

Макрон и съпругата му са на тридневна офицална визита в САЩ, а международните агенции отбелазват, че той ще бъде първия чуждестранен държавен глава, който ще бъде приет от Тръмп с такива почести.

Основни теми на разговорите между двамата ще бъдат търговията и международната сигурност, като ще бъдат обсъдени преговорите със Севрна Корея, войната в Сирия и най-вече ядрената сделка с Иран, която американският президент иска да промени, а ако не успее, да излезе от нея. Макрон от своя страна ще опитва да го убеди да не постъпва така. 

 

"В това време ние, Франция и САЩ, имаме много голяма отговорност. Ние сме гаранти на съвременната многостранност и си мисля, че в хода на тези разговори имаме да вземем и подготвим много важни решения", заяви Макрон.

Официалната среща между двамата президенти е днес. Вчера двамата заедно със съпругите си - Брижит и Мелания садиха двъвчета в резидентцията и вечеряха в тесен кръг. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...