Шефът на НСО: Чекмеджетата с пачки и спалнята на Борисов са снимани от негов близък - 24novini.bg

Шефът на НСО: Чекмеджетата с пачки и спалнята на Борисов са снимани от негов близък

Чекмеджетата на Боорисов и как той спи са снимани от негов близък, казва шфът на НСО Чекмеджетата на Боорисов и как той спи са снимани от негов близък, казва шфът на НСО
06.07.2020 | 21:20
(1 глас)

Някой от близкия кръг на Бойко Борисов е направил снимките от неговата спалня. Това каза в интервю за Би Ти Ви ген. Красимир Станчев.

 

 

Въпросните снимки от вила "Секвоя", в която живее българския министър председател, се появиха през м. юни.

Те са направени в спалнята му в държавната резиденция в Бояна.

На тях се виждат пачки с евро, кюлчета злато в чекмеджето на нощното шкафче на премиера, а отгоре пистолет.

На една от снимките е спящият Борисов. 

Според премиера автентична е единствено снимката, на която се вижда, че той "сладко спинка".  Останалите са специално аранжирани.

"Защо да държа такива пари в шкафа, като имам сейф за това ?!", попита той. "Това е спалнята ми. Но тя е била и при Станишев, и при Орешарски. Даже не знам защо са ме снимали завит, да ме снимат гол!? Аз така спя. Само малкото момче ми липсваше в спалнята", коментира той по време на специален брифинг в централата на ГЕРБ на 17 юни т.г.

Тогава стана ясно, че е започнала проверка в НСО за това как така се е стигнало до такива снимки в толкова охраняван от службата обект.

"Проверката тече. Но по никакъв начин не се съмнявам, че нашите служители са извършили някакво нарушение. 
 

Разбирате, че всеки човек, както и политиците, имат кръг от хора, как са го преценили този кръг. Защото от нещо такова произтичат тези снимки.", твърди сега в интервюто шефът на НСО и добавя: "Нашата съпричастност, в кавички, е как да ви кажа ...има определен кръг лица, които се чувстват близки на това лице. За тях допускът до жилището и работното място е по-облекчен. Ние не го проверяваме за съдържание на мобилни устройства, фотоапарати и явно от този кръг някой е направил въпросните снимки"

Станчев категорично отрича да е възможно тези снимки да са правени с помощта на хора от НСО.

"Вярвам на тези хора. Те са от 11 г. с него – с добри взаимоотношения помежду си. Те му вярват на него и той на тях. 

Няма как някой да си подложи такава динена кора", твърди той. 

На въпрос как се е стигнало до подобен пробив в толково строго охраняван обект, Станчев повтори, че

снимките може да са само от кръга хора, на които премиерът "е имал много силно доверие и не са проверявани по надлежния ред както трябва".

"Всъщност – така, според мен, се е случило", каза шефът на НСО.

Няма как да се говори за закриване на службата, защото тя е въпрос на национална сигурност – няма как охраняемите да останат без тази дейност, но със сигурност тепърва новото изграждане на нова структура ще е много по-скъпа за бюджета.

Можеха да предложат на НСО да направи промени в закона за МВР, щеше да е много по-евтино и ефективно.

Под някаква форма службата винаги ще съществува. Така пък Станчев коментира измененията в ЗМВР, които бяха гласувани от управляващите.

Веднага след това президентът наложи вето на промените, но ГЕПБ и партньорите му в парламента бързо го отхвърлиха и ги гласуваха отново.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...