Пуснаха армия и полиция срещу наши сезонни работници в Италия - 24novini.bg

Пуснаха армия и полиция срещу наши сезонни работници в Италия

Български работници в Мандрагоне в Италия са затворени в апртаменти за 15 дни без право да излизат дори и за храна Български работници в Мандрагоне в Италия са затворени в апртаменти за 15 дни без право да излизат дори и за храна
27.06.2020 | 21:15
(0 гласа)

За напрежение между българите, местните и полицията в COVID-19 огнището в Южна Италия, съобщиха медиите на полуострова днес. Засега реакция на българското Външно министерство няма.

Губернаторът на южната италианска област Кампания настоя сезонните български земеделски работници,

които живеят в жилищен комплекс в град Мондрагоне и сред които има десетки заразени с новия коронавирус (COVID-19), трябва да останат затворени в квартирите си в продължение на 15 дни , като не трябва да излизат дори за храна, съобщава "Асошиейтед прес".

Носейки маска, за да възпрепятства разпространението на вируса, губернаторът на Кампания Винченцо Де Лука каза пред репортери, че Националната служба за гражданска защита трябва да доставя храна на приблизително 700 обитатели на жилищния комплекс в Мондрагоне, крайбрежен град, намиращ се на около 50 километра северозападно от Неапол. Жилищният комплекс трябва да бъде поставен в "строга изолация ", настоя Де Лука.

Това означава, че в продължение на 15 дни "никой не може да излиза или да влиза " от/в апартаментите,

където са регистрирани около 50 заразени.

Южната част на Италия беше пощадена от тежката епидемия, която опустоши Северна Италия. Известен с особено твърдата си позиция по отношение на мерките за борба със заразата по време на епидемията от новия коронавирус в цялата страна,

Де Лука се зарече да блокира целия Мондрагоне, чието население е от около 30 000 души,

ако броят на заразените във въпросния жилищен комплекс достигне 100 души. "

Бях ли ясен? Свикнал съм да говоря ясно ", натърти Де Лука пред държавната телевизия RAI. По-рано през седмицата жилищният комплекс беше поставен под карантина , а на всички негови жители беше наредено да бъдат тествани за вируса, след като първите заразени бяха регистрирани. Областта Кампания поиска полицейски подкрепления за налагането на карантината в жилищния комплекс.

Де Лука уточни, че вътрешното министерство е разрешило изпращането на контингент от армията.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...