Гърция не пусна хиляди сърби в страната - 24novini.bg

Гърция не пусна хиляди сърби в страната

Хиляди сърби бяха върнати от границата с Гърция, хотелиерите негодуват Хиляди сърби бяха върнати от границата с Гърция, хотелиерите негодуват
17.06.2020 | 21:15
(0 гласа)

Гърция върна стотици сръбски туристи, хотелиерите останаха шокирани. Гърция върна стотици автомобили със сръбски туристи, което предизвика недоволството на хотелиерите предимно от Северна Гърция.

 

 

Те протестират срещу продължаване на забраната до края на месеца

за влизане на сръбски туристи и преговарят с правителството тази забрана незабавно да отпадне.

Вчера на граничния пункт "Промахон" на границата с България, както и на пунктове по границата със Северна Македония, не бяха допуснати да преминат в Гърция стотици автомобили със сръбски граждани, платили хотелски резервации.

Собствениците на хотели заявиха пред медиите, че не са били информирани предварително

и са потвърдили на клиентите резервациите, предаде БНР. „Не може да променяте в последния момент нареждането за свободно влизане в страната“, заяви председателят на съюза на хотелиерите Григориос Тасиос и допълни, че се компрометира гръцкият туризъм пред гостите от балканските страни.

В отговор министърът на туризма Харис Теохарис съобщи, че Гърция прилага европейското решение

за допускане само на граждани от Европейския съюз. Едва от 1 юли ще се позволи влизането и граждани на трети страни. Гърция бе залята от "първата вълна" румънци и българи От сухопътните граници на Гърция за свободно преминаване са отворени само граничните пунктове с България.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...