Ким Чен Ун е в кома или мъртъв? - 24novini.bg

Ким Чен Ун е в кома или мъртъв?

Ким Чен Ун е в кома след сърдечна операция или мъртъв, пишат световните агенции Ким Чен Ун е в кома след сърдечна операция или мъртъв, пишат световните агенции
26.04.2020 | 21:59
(0 гласа)

През последните седмици севернокорейският лидер Ким Чен Ун няма публични изяви, а преди дни CNN обяви, че Ким Чен е в „сериозна опасност“ след сърдечна операция.

 

 

Той не се появи и на 15 април - националния празник на Северна Корея, което

допълнително подхрани слуховете, че или е тежко болен, или властта пази в тайна смъртта му.

Доклад, който е позован на китайски експерт, запознат със състоянието на Ким Чен, твърди, че лидерът е усетил болки в гърдите в началото на април, докато е бил на посещение в провинцията. Било е необходимо да му се постави стент, но очевидно това не се е случило навреме или „ръцете на хирурга са треперили“, пишат още медиите.

Тази информация остава непотвърдена от севернокорейските власти, но и не е отречена.

Други медии обаче днес пишат, че Ким Чен Ун може да е мъртъв или в кома, като нито една от информациите не е опровергана от властта в страната.

Заместник-директор на новинарския канал в Хонконг – жена, която е

племенница на китайския външен министър, е заявила, че Ким Чен Ун е мъртъв.

Тя е публикувала информация до нейните 15 милиона последователи в Weibo, съобщавайки за смъртта на диктатора, като се позовава на много сериозен източник.

Японско списание пък обяви, че Ким Чен Ун се намира във вегетативно състояние, след като е възникнал проблем по време на сърдечната му операция.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...