Русия откри лекарство против коронавируса - 24novini.bg

Русия откри лекарство против коронавируса

Русия откри лекарство против коронавируса Русия откри лекарство против коронавируса
29.03.2020 | 20:18
(1 глас)

Федералната медико - биологична агенция на Русия представи препарат за лечение на коронавируса, разработен възоснова на противомаларийния препарат мефлохин, предадоха световните осведомителни медии.

 

 

В съобщението на агенцията се отбелязва, че научно - производственият център "Фармзащита" е разработил

схемата за лечение, отчитайки китайския и френски опит.

"Препаратът блокира с висока ефективност цитопатичния ефект на коронавируса в клетъчната култура и възпрепятства неговата реплика.

Имуносупресивното действие на мефлохина пречи на активацията на възпалението. В лекалството са добавени макролидни антибиотици и синтетичен пеницилин. Така не само се възпрепятства формирането на вторичен бактериално - вирусен синдром, но и се спомага повишението на конецнтрацията на противовирусното средството в кръвната плазма и белите дробове", разкрива ръководителят на агенцията Вероника Скворцова.

Тя подчертава, че разработеният препарат ще обезпечи ефективното лечение на пациенти с COVID-19 с различна тежест на заболяването.

Освен това, отново въз основа на мефлохина в момента се прави разработка на

ефективна и безопасна схема за профилактика на коронавируса.

Препаратът е препоръчан и от Министерство на здравеопазването и

предстои да бъде обсъдено кога ще започне неговото производство.

Лекарите посочиха и няколко препарата, използвани за лечение на атипичната пневмонии, за които е препоръчано в комбинация да се прилагат и за новата инфекция.

Това са лопинавир + ритонавир, хлорохин, хидроксихлорохин, интерферон. Освен това в момента протичат клиничните изпитания на умифеновир, ремдесивир, фавипиравир.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...