Путин завинаги: Ще управлява до 2036 г. - 24novini.bg

Путин завинаги: Ще управлява до 2036 г.

Путин може да управлява до 2036 г. Путин може да управлява до 2036 г.
13.03.2020 | 22:00
(0 гласа)

Владимир Путин ще може да управлява Русия до 2036 година. Това стана възможно, след като долната камара на парламента одобри конституционни поправки, които позволяват на Путин отново да се кандидатира за президент през 2024 г. - нещо, което сегашната конституция забранява, предаде Ройтерс.

Промените бяха одобрени на трето последно четене от 383-ма депутати в 450-местната Дума.

Никой не гласува против, но 43-мата депутати на Комунистическата партия се въздържаха. От залата отсъстваха 24-ма депутати. В това, че Путин може да прокара през този парламент каквото му се иска решение, никой и преди не се е съмнявал, посочва “Дойче веле”.

Това потвърди гласуването по неговата персонална поправка за нулиране на мандатите. Депутатката Валентина Терешкова - първата космонавтка в света, предложи две поправки към законопроекта, които бяха одобрени.

Едната бе в конституцията да се уточни, че настоящият и бившите президенти на Русия могат да се кандидатират за поста държавен глава

независимо от броя предишни мандати.

Заедно с това Терешкова предложи да се уточни, че настоящият президент може да се кандидатира за нов мандат.

Сега законът трябва да бъде одобрен и от горната камара - Съвета на федерацията. Ако бъде подкрепен от 2/3 от местните парламенти в Руската федерация, президентът ще го изпрати в Конституционния съд за проверка. При положително решение на 22 април ще се състои референдум за поправките.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...