Цяла Италия е затворена под карантина - 24novini.bg

Цяла Италия е затворена под карантина

Цяла Италия е под карантина Цяла Италия е под карантина
10.03.2020 | 08:04
(1 глас)

Цяла Италия е поставена под карантина. Хорат няма да излизат от домовете си, освен по спешни случаи и на работа. Всичко друго затваря.

Това съобщи на извънредна пресконференция преди минути премиерът Джузепе Конте, който обяви извънредни мерки за справяне с коронавируса.

Конте посъветва хората да стоят по домовете си, и да пътуват само за работа и при спешен случай.

Всички обществени събития са забранени. Общественият транспорт ще продължи да работи, но училищата и университетите остават затворени.

Всички спортни събития, включително футболните мачове се отменят.

Директорка на клиника в Скопие с коронавирус, не съобщила, че е била в Италия

„Длъжни сме да се откажем от някои неща в името на Италия. Повече няма да има червена зона 1 и 2, но цяла Италия става защитена зона”, заяви Конте на специална пресконференция. Новите мерки влизат в сила от 10 март (вторник).

В страната ще бъде разрешено придвижването само по необходимост, свързана с работа или здравословно състояние. Въвежда се строга забрана за събиране на хора в открити заведения.

Припомняме, Италия е европейската страна, която бе засегната най-сериозно от новия коронавирус. Починалите от вируса в Италия от началото на епидемията са 463, съобщиха днес италианските власти.

Общият брой на потвърдените случаи на заразяване с коронавируса там вече е 9172, предаде Ройтерс. Расте обаче и броят на оздравелите - те вече са 724.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...