На 21 януари съдът в Германия ще реши за отнетото българско бебе - 24novini.bg

На 21 януари съдът в Германия ще реши за отнетото българско бебе

Пред посолството на Германия в София хората искат детето да се върне в семейството Пред посолството на Германия в София хората искат детето да се върне в семейството
20.01.2020 | 20:57
(1 глас)

Българското семейство, чието 7-месечно дете беше отнето от германските власти, ще бъде съдено на 21 януари в град Винзен за предполагаема злоупотреба, съобщи "Ди Велт". По-рано през седмицата граждани излязоха на протест пред германсото посолство в Софя, за да защитят семейството на отнетото бебе.

 

"Поискали сме достъп на консула ни по случая с отнетото дете в Германия", каза по-рано външният министър Екатерина Захариева.

"От още 10 януари сутринта сме във връзка с родителите и всички отговорни институции в Германия. Консулът от Берлин е командирован в Хамбург в момента, от вчера е в областта и се е срещнал с родителите и техния адвокат. Оказваме абсолютно пълно консулско съдействие“, поясни Захариева.

Към момента момиченцето е настанено в приемно семейство от Службата за младежки грижи в окръг Харбург.

Закритото заседание на съда ще бъде на 21 януари.

Според адвоката семейството живее до Харбург, а бебето е отнето по съмнения за евентуално насилие.

Това се случва след катастрофа, която родителите претърпяват в Унгария. Автомобилът на семейството е ударен от превозно средство с ремарке. Родителите отлетели за Хамбург, където била извършена операция на детето.

Лекарският екип изразил подозрения, че някои от нараняванията са по-стари. Били открити фрактури по краката и хематом в главата. Заключенията на експертизата са, че такъв тип хематом може да се получи след неколкократно разтърсване на бебето нагоре-надолу, когато е държано под мишниците.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...