Леден циклон скова Гърция - 24novini.bg

Леден циклон скова Гърция

Сняг скова Гърция Сняг скова Гърция
06.01.2020 | 16:02
(0 гласа)

Студените въздушни маси, които предизвестяват очаквания леден циклон „Ифестион“, започнаха да обхващат северните части на Гърция и ще засегнат почти цяла континентална Гърция.

 

 

Очакваните бурни ветрове постепенно ще се засилват, първо в Йонийско море, а след това и в останалата част на Егейско море

Температурите вече падат. Според метеорологичния център в Атина в следващите часове „Ифестион“ ще удари районите Тракия, Източна Македония, Халкидики, Централен и Северен Егейски регион, Магнезия, Пелопонес и Южните Йонийски острови. Снеговалежи има в райните Тракия, Източна Македония, Халкидики и Тесалия, пише newsbg.eu. Очакваните бурни ветрове постепенно ще се засилват, първо в Йонийско море, а след това и в останалата част на Егейско море, достигайки 10 бофорт.

Корабите остават на котва.

Неблагоприятните метеорологични условия ще преобладават и по пътната мрежа от неделя вечер до понеделник на Богоявление.

Снеговалежи се очакват от източната пътна мрежа на Пелопонес.

Централна Гърция, Югоизточна Тесалия и Тракия. Издадени са инструкции за движение по пътищата поради лошото време. Забранено е движението на товарни автомобили по националната пътна мрежа.

Влизането в ски курорта Парнасос също е забранено. В пълна готовност поради очакваното лошо време са и гръцките железници. От Атина до Александруполис са разположени снегомобили, за да се избегне замръзване на снега и създаване на проблеми с влаковете.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...