700 евро помощи за бедни и безработни в Гърция - 24novini.bg

700 евро помощи за бедни и безработни в Гърция

В Гърция премиерът Кириакос Мицотакис дава по 700 евро на безработни, бедни и хора с увреждания В Гърция премиерът Кириакос Мицотакис дава по 700 евро на безработни, бедни и хора с увреждания
08.12.2019 | 23:05
(0 гласа)

Гърция отпуска еднократна помощ от 700 евро за безработни и хора с ниски доходи. Припомняме, че страната има нов премиер от 8 юли 2019 г, когато лидерът на "Нова демокрация" Кириакос Мицотакис положи клетва като министър-председател. Той постигна победа на предсрочните парламентарни избори с абсолютно мнозинство в парламента. Партията му "Нова демокрация" получи 39,8% от гласовете, в сравнение с 31,5% за лявата партия СИРИЗА на досегашния премиер Алексис Ципрас.

 

Социалната мярка от 700 евро е нова и важи и за българите, които живеят в страната поне 10 години, предава БНР.

По 700 евро еднократна помощ получават социално слабите семейства в Гърция, независимо дали са чужденци или не, информират от финансовото министерство на южната ни съседка.

Право на тази помощ имат семейства с 4 деца и такива, в които поне един или двамата родители са безработни повече от една година. Същата сума се изплаща и за деца с увреждания.

Подаването на документи се извършва по електронен път, а помощите ще се изплатят до края на годината.

Специалисти съветват подаването на документи да се извърши от счетоводителя, който изготвя данъчната декларация на гражданите, като услугата е безплатна.

По предварителни проучвания 953 000 гръцки семейства имат право на помощ от 700 евро.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...