Възможно е "Ислямска държава" да се възроди - 24novini.bg

Възможно е "Ислямска държава" да се възроди

Анализатори предупреждават, че заради конфликт с Ердоган, може да се възроди "Ислямска държава". Анализатори предупреждават, че заради конфликт с Ердоган, може да се възроди "Ислямска държава". Архив
02.11.2019 | 11:18
(0 гласа)

"Ислямска държава" може да бъде възродена. За това предупреждават анализатори, съобщи БНР. 

От конфликта между сирийския лидер Башар Асад и турския президент Реджеп Ердоган, както и между Асад и кюрдите терористичната организация може да се възползва.

Фабрис Баланш от Лионския университет твърди, че силата на групировката е в децентрализираната й организация. След ликвидирането на лидера Ал Багдадаи, ИДИЛ има нов лидер, който ще ккоманда 14 000 бойци, допълни той. 

"Във всеки отделен район, където действа "Ислямска държава", има по един малък Ал Багдади, който ръководи местните терористи",

обясни още Баланш.

Тома Пиере от Института за изследване на арабския и ислямския свят в Екс ан Прованс допълва, че "стратегията на Даеш е дългосрочна". 

„Тя трябва да възстанови организационните си мрежи, човешките си ресурси, така че на първо време ще се придържа към партизанска тактика. Ще разширява операциите си постепенно, но това ще отнеме доста време", обяснява Пиере.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...