Нова вълна световни протести срещу климатичните промени - 24novini.bg

Нова вълна световни протести срещу климатичните промени

Нови протести за взимането на мерки срещу климатичните промени. Нови протести за взимането на мерки срещу климатичните промени. БГНЕС
27.09.2019 | 20:38
(0 гласа)

Десетки хиляди млади хора излизат на втора вълна световни протести. Те настояват за бързи действия във връзка с климатичните промени, съобщава "Асошиейтед пред". 

 

 

Началото на протестите даде 16-годишната Грета Тунберг, която тази седмица говори и със световните лидери по време на Общото събрание на ООН в Ню Йорк. 

Днес шествие се проведе до парламента в Нова Зеландия, в столицата Уелингтън.

Това е един от най-големите протести, провеждани някога там. На организаторите се е наложило да променят плановете за сигурността на мероприятието, за да се справят с неочаквано големия брой хора. 

Хиляди млади хора излязоха в Окланд и в други части на Нова Зеландия. 

В италианската столица Рим също излязоха на протест.

Хиляди млади хора издигнаха плакати с лозунги "Променете системата, не климата" или "Бъдеще". 

В Милано се събраха около 150 000 души. Там беше издигнат плакат "Как смеете!", фразата, която използва и Тунберг в ООН. 

Италианското министерство на образованието заяви, че учениците, които присъстват на събитието могат да бъдат санкционирани за пропуснатите учебни часове.

В Торино хиляди млади хора също излязоха на протест.

Учениците от

индийския град Дхарамсала също изразиха страха си от влиянието на глобалното затопляне върху по-младите поколения.

Конкретно Южна Азия в голяма степен зависи от водата на хималайските ледници, за които има най-голяма опасност от климатичните промени.

В Германия пък излязоха срещу пакета, който правителството договори за намаляване на емисиите на парникови газове в страната.

Днешните демонстрации са част от глобалната климатична стачка, която миналия петък събра милиони души в различни градове по цял свят преди срещата на световните лидери на Общото събрание на ООН в Ню Йорк. 

Екоактивистката Грета Тунберг заяви, че планира да се включи в протест в Монреал, Канада.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...