Почина собственикът на веригата "Хилтън" - 24novini.bg

Почина собственикът на веригата "Хилтън"

Барън Хилтън почина на 91 години, Парис Хилтън се сбогува с дядо си с пост в Туитър Барън Хилтън почина на 91 години, Парис Хилтън се сбогува с дядо си с пост в Туитър
22.09.2019 | 14:20
(0 гласа)

На 91-годишна възраст почина известният хотелиер Барън Хилтън. Той е собственик на хотелската верига "Хилтън" с хотели в целия свят, които развива след като баща му основава бизнеса им през миналия век. Роден е  Далас пред 1927 г.

 

 

Хилтън е починал в четвъртък, става ясно още от съобщението на "Варайъти", които пък се позовават на изявление на Фондация "Конрад Н. Хилтън", направено днес.

Барън Хилтън е президент на компанията повече от 30 г.

и помага много за разширяването на хотелския бизнес до днешната империя.

След пенсионирането си през 1996 г. Хилтън остана в управителния съвет на компанията до 2007 г., когато американската корпорация "Блекстоун груп" купи хотелиерския бизнес за 26 млрд. долара.

Хилтън и основател и първи собственик на отбора по американски футбол "Лос Анджелис Чарджърс".

Неговата внучка Парис Хилтън написа в "Туитър" по повод смъртта му: "Той беше легенда, визионер, брилянтен, красив, мил и животът му беше изпълнен с постигнати цели и приключения".

Уилям Барън Хилтън е вторият син на Конрад Хилтън, който е основател на веригата "Хилтън".

В завещанието си Барън Хилтън отрежда 97% от богатството му да отиде за хуманитарната работа на фондация "Конрад Н. Хилтън".

По предварителни оценки така капиталът на фондацията ще се увеличи от 2.9 млрд. долара на 6.3 млрд. долара.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...