Шумахер е излязъл от кома - 24novini.bg

Шумахер е излязъл от кома

Шумахер е преминал през вливане на стволови клетки и е в съзнание. Шумахер е преминал през вливане на стволови клетки и е в съзнание. Архив
11.09.2019 | 22:20
(0 гласа)

Седемкратният шампион на ФОрмула 1 Михаел Шумахер е излязъл от кома, съобщава френският вестник  Le Parisien. Преди два дни той е приет в болница в Париж за "тайно лечение".

 

 

"Той е под мое наблюдение и е в съзнание", заяви една от сестрите, които се грижат за Шумахер в парижката болница Жоржи Помпиду.

Той е бил приет в болницата за специализирано лечение със стволови клетки.

Шампионът от Формула 1 премина през трансплантация на стволови клетки.

До момента няма официална информация от болницата или от близките на Шумахер за състоянието му. 

Интервенцията е сравнително нова в тази област на медицината, а кардиохирургът Филип Менаш е най-добър в нея. По думите му "тя може да прави чудеса."

Добрите новини за състоянието на Михаел Шумахер идват по-малко от 24 часа, след като приятеляр му Жан Тод го посети в болницата. 

Припомянме, че Шумахер претърпя инцидент по време на каране на ски през 2013 година. Тогава той удари лошо главата си и претърпя мозъчна операция в клиника Гренобъл, Франция. 

Шумахер има спечелени 91 състезания и 155 подиума - повече от всеки друг пилот във Формула 1. Той се оттегли от кариерата си на пилот във Формула 1 в края на сезон 2012.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...