Русия и Украйна си размениха затворници, утре са изборите в Русия - 24novini.bg

Русия и Украйна си размениха затворници, утре са изборите в Русия

Путин е изправен пред криза, смята Любов Собол, която не беше допусната до изборите в Русия утре като независим кандидат Путин е изправен пред криза, смята Любов Собол, която не беше допусната до изборите в Русия утре като независим кандидат
07.09.2019 | 23:41
(0 гласа)

Историческа размяна на затворници между Русия и Украйна се осъществи днес, предаде Франс прес.

Двата самолета с украинци и руснаци, освободени при безпрецедентна размяна между Русия и Украйна,

пристигнаха съответно в Киев и Москва. Володимир Зеленски и близките на затворниците от Украйна ги чакаха на сновното киевско летище. Там са били и украинският главен прокурор Руслан Рябошапка, министърът на вътрешните работи Арсен Аваков и ръководителят на Службата за сигурност на Украйна Иван Баканов.

По същото време на московското летище "Внуково" се приземи самолетът с разменените руснаци.

През лятото хиляди московчани излизаха на улицата почти всеки уикенд, за да протестират срещу изключването на десетки опозиционни представители от градския вот.

Губернатори и регионални парламенти ще бъдат избирани в цяла Русия утре, като 56 милиона избиратели имат право на глас.

Местните и регионални избори са важен тест за президента Владимир Путин и управяващата партия "Единна Русия", продължава ДПА.

Известният местен политик Иля Яшин, бившият депутат Дмитрий Гудков и адвокатката Любов Собол не бяха допуснати като независими кандидати

за московската Дума поради предполагаеми технически грешки.

"Кремъл няма стратегия и досега отговаряше на протестите чрез сплашване на хората. сега обаче президентът Владимир Путин е изправен пред най-голямата си политическа криза", подчерта Любов Собол днес.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...