Кмет на БСП отива на съд - 24novini.bg

Кмет на БСП отива на съд

Кметът на Златица Магдалена Иванова от БСП отива на съд Кметът на Златица Магдалена Иванова от БСП отива на съд
19.07.2019 | 18:30
(0 гласа)

Кметът на Златица от БСП Магдалена Иванова и главният счетоводител на общината отиват на съд, стана ясно след като прокуратурата внесе два обвинителни акта за документно престъпление и за длъжностно присвояване в особено големи размери.

 

Разследването срещу тях е от 2016 година, но едва сега прокуратурата е събрала необходимите доказателства за внасяне на обвинителен акт.

 

Обвинения за съучастие има и срещу заместник-кмета и представител на търговско дружество. И четиримата са с мярка за неотклонение „Подписка“.

Едното обвинение срещу кметът е заради съставяне на документ, в който удостоверява неверни обстоятелства, за да се използва като доказателството. Деянието е извършено в началото на 2014 година.

Според издадения от нея документ проектът "Преустройство на първи етаж на Разширение на училище кв. 72, гр. Златица" не е финансиран от друг източник освен Публичната инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие".

Всъщност проектът е финансиран по договор между Общината и частно дружество. Издаденият документ от Иванова е предоставен на областния управител на София област с цел да се получи двойно финансиране.

 

Второто обвинение е за присвояване на 1 000 000 лв. като било наредено плащане на фактури за неизвършени дейности. Парите били от фонд "Растеж и устойчиво развитие на регионите".

Фактурите от собственика на частно дружество, който е привлечен като помагач, сабили на многократно по-високи от реалните стойности.

Случаят с Иванова се "притопля" още от миналата година след сигнал на ГЕРБ до прокуратурата, а тя е сред десетте кмета, към които се насочи погледът на прокуратурата месеци преди изборите.  

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...