Ана Бърнабич защити Борисов: Той не се кара със сърбите! - 24novini.bg

Ана Бърнабич защити Борисов: Той не се кара със сърбите!

Ана Бърнабич оправда Борисов в конфликта му със сръбския външен министър Ана Бърнабич оправда Борисов в конфликта му със сръбския външен министър
09.07.2019 | 20:30
(1 глас)

"Премиерът Бойко Борисов не се кара със Сърбия." Това заяви сръбският премиер Ана Бърнабич пред медиите в Сараево, където заедно с българския министър-председател участват в Среща на върха на ПСЮИЕ.

„Сложихме точка на въпроса“, категорична е Бърнабич и обеща, че ще пазят добрите отношение с България.

Изказването ѝ бе по повод на тоа, че премиерът Борисов поиска официално извинение от външния министър на Сърбия Ивица Дачич.

Поводът е информацията, че от външното министерство на Сърбия са излезли с позиция, че думите на Борисов са неприемливи.

„С какво аз съм обидил Дачич? И с какво моето поведение е неприемливо?“, попита Борисов и посочи, че след като Дачич продължава, ще очаква официално извинение.

 

„Защо не излезе Ивица да ми благодари, когато поканих сръбските дивизиони да стрелят с нашите ракетни системи, да тренират.

Техният военен министър беше до нашия. Тогава къде беше да излезе благодарност? А сега чул-недочул си позволява да ми вика посланика и да обяснява, че поведението било неприемливо, той сега ще види какво е неприемливо поведение”, коментира Борисов.

Премиерът припомни и че е помагал много на Сърбия.

В крайна сметка Ивица Дачич сам призна, че е коментирал несъществуващо изказване, заблуден от грешни интерпретации в сръбските медии.

Очевидно има погрешна интерпретация на думите на Борисов - най ме изненада това, което обявиха нашите медии. Както анализирахме, премиерът Борисов всъщност отговаря на питане дали Борел ще е пристрастен, защото Испания не признава Косово. Това съществено за мен променя контекста на изявата му, заяви Дачич.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...