Борисов оцени ролята на Ердоган за спиране на мигрантите - 24novini.bg

Борисов оцени ролята на Ердоган за спиране на мигрантите

Борисов оцени високо ролята на Турция за спиране на мигрантския поток Борисов оцени високо ролята на Турция за спиране на мигрантския поток
09.07.2019 | 08:32
(0 гласа)

„Страните кандидатки за членство в ЕС, включително Турция, са наши непосредствени съседи и ние имаме интерес да изградим регион на стабилност, сигурност и просперитет, в които ценностите и принципите на ЕС са гарантирани. Това каза премиерът Бойко Борисов пред турския президент Реджеп Ердоган по време на двустранната им среща.

 

 

Българският министър-председател постави акценит върху задълбочаването на двустранното сътрудничество и

приноса на Турция за овладяване на мигрантския поток по българската граница.

Борисов подчерта важността от устойчивото развитие на двустранното партньорство, което е част от българската външна политика с думите: „Турция е непосредствен съсед на България, съюзник в НАТО и ключов партньор в областите миграция, борба с тероризма, енергийни доставки и сигурност, транспортни коридори, земеделие и животновъдство“.

„Оценяваме приноса на Турция по въпросите с миграцията и подкрепяме продължаването на добрите практики, включително прилагането на съвместната декларация межди ЕС и Турция от 18 март 2016“, заяви по време на срещата премиерът Борисов.

 

Той и Реджеп Тайип Ердоган дадоха висока оценка на активизирането на политическия и икономическия диалог между България и Турция, като подчертаха доброто развитие на областта на туризма, енергетиката и транспорта през последните години.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...