Около 20-30 процента е шансът Брекзит да бъде спрян - 24novini.bg

Около 20-30 процента е шансът Брекзит да бъде спрян

Доналд Туск заяви, че шансът Брекзит да се върне назад е около 20-30 % Доналд Туск заяви, че шансът Брекзит да се върне назад е около 20-30 %
11.05.2019 | 21:02
(0 гласа)

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск твърди в интервю за испанския в. "Вангуардия", че все още има вероятност между 20% и 30% Брекзит да бъде спрян. Туск смята, че "ерата на оптимистичните илюзии" е приключила.

 

 

 

"След 2004 г. мнозина вярваха в един щастлив край на историята.

От политическа гледна точка Западът трябва да означава край на битките, които винаги са ни съпровождали. През последните години обаче Европа се сблъска с драматични предизвикателства, но аз не съм фаталист", посочва председателят на Европейския съвет.

"С всеки изминал месец става все по-ясно, че излизането на Великобритания от ЕС ще се различава от това, което са си представяли неговите инициатори", казва още Туск.

Той припомни, че срокът за Брекзит изтича през октомври, но ще настоява да не се налагат ограничения във времето

за решението на Великобритания.

Припомняме, че след срещата си с депутати в сряда на Острова се очаква Тереза Мей да посочи датата на оставката си. напускането си на премиерския пост тя обеща, ако депутатите приемат споразумението й с ЕС за Брекзит. Но не е казала какво ще стане, ако те пак гласуват "против".

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...