Протестиращите към Вучич: Приключил си! - 24novini.bg

Протестиращите към Вучич: Приключил си!

Хиляди сърби излязоха на протест срещу властта. Хиляди сърби излязоха на протест срещу властта.
13.04.2019 | 22:01
(0 гласа)

Хиляди сърби пристигнаха в столицата Белград за общ протест срещу управлението на президента Александър Вучич и правителството му. 

 

От 8 декември сърбите протестират срещу Вучич в Белград и редица градове, но днес са решили да покажат числеността, която властите крият, събирайки се в столицата. Началото на недоволството бе след побоя на лидера на Левицата Борко Стефанович.

 

Сред протестиращите се забелязва голям процент на млади хора, които искат европейско развитие за Сърбия, виждат се и знамена на Европейския съюз сред сръбските флагове.

Протестиращите се събраха пред сръбската Скупщина – парламента, където има и сцена, на която се качиха известни лица от шоу бизнеса.

People at arriving at the protest in #Belgrade #1od5miliona pic.twitter.com/61MplK4u88

— Stefano Giantin (@stefanogiantin) 13 април 2019 г.

На огромен плакат протестиращите са изписали

„Слобо приключи в Хага, а ти директно под земята“.

Хората носят плакато с надпис „Приключил си!“, „Оставка“, „Вучич крадец“.

 

Очаква се още хора да се присъединят към протеста, който настоява за оставката на Вучич, премиера Ана Бърнабич и целия парламент. Хората искат провеждането на честни и демократични избори.

Те отново носят плакати „Един от 5 милиона“, което стана своебразен слоган на протестите сле изказването на президента, че няма да подаде оставка дори и да му я поискат 5 милиона.

По-рано през деня Вучич заяви, че това е протест на опозицията и изобщо не се страхува. Той обяви, че партията му ще организира протест след 5 дни, но без да тришат и чупят, намеквайки, че единствената цел на опозицията е разрушение.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...