6 г. затвор за бившия ковчежник на Ватикана - блудствал с деца - 24novini.bg

6 г. затвор за бившия ковчежник на Ватикана - блудствал с деца

Джордж Пел Джордж Пел
13.03.2019 | 22:30
(0 гласа)
 

Бившият ковчежник на Ватикана - австралийският кардинал Джордж Пел, бе осъден за педофилия на 6 години затвор. От тях той трябва да изтърпи най-малко 3 г. и 8 месеца, преди да е възможна пробация.

 

 

Пел някога беше трета по значение фигура във Ватикана и е най-високопоставеният католически сановник, признаван за виновен в изнасилване на малолетни.

Грозеше го 50-годишна присъда за сексуални действия срещу две 13-годишни тогава момчета хористи в Мелбърн през 1996 и 1997 г.

Съдията Питър Кид каза на процеса в Мелбърн, че е взел под внимание "отвратителните престъпления", извършени от 77-годишния духовник, но също и напредналата му възраст, както и факта, че "иначе е водел безупречен живот".

Съдията наблегна върху "дълбоките" и "тежки" последици от престъпленията на духовника върху единия от пострадалите, който днес още е жив, и вероятно върху другия, починал от свръхдоза хероин.

Джордж Пел  твърди, че е невинен и обжалва присъдата.

Подавани са жалби в полицията във връзка с предполагаеми сексуални посегателства в австралийския град Баларат за периода от 1976 до 1980 г., когато Пел е бил свещеник там, както и в Източен Мелбърн от 1996 до 2001 г., когато е бил архиепископ.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...