Венецуелски депутат обвини фирма в България в изнасянето на пари - 24novini.bg

Венецуелски депутат обвини фирма в България в изнасянето на пари

10.02.2019 | 13:00
(0 гласа)

Депутат от венецуелския парламент обяви, че националната петролна компания Петролеос де Венесуела (PDVSA) се е опитала да изнесе държавни средства в България.

 

"Петролеос де Венесуела иска да използва брокерска къща в България, за да продължи да краде парите на Венецуела. Вече се свързахме с България!", написа Карлос Папарони в Туитър, а съобщението му попадна в международния информационен обмен.

 

Според руската информационна агенция "Нюз" опозиционният лидер Хуан Гуайдо, който е и приет за президент на страната от САЩ, ЕС и България, също е потвърдил тази информация.

Агенция Ройтерс пък съобщава, че Гуайдо планира да използва приходите на държавното петролодобивно предприятие, за да финансира отстраняването на президента Николас Мадуро.

 

Петролеос де Венесуела (PDVSA) е поискала от клиентите на своите съвместни предприятия да депозират приходите от продажби в сметка, открита неотдавна в руската "Газпромбанк", предаде Ройтерс, като се позовава на свои източници и вътрешен документ, до който е получила достъп. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук
Чуй новините

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...