10 хиляди "жълти жилетки" в Лондон поискаха избори - 24novini.bg

10 хиляди "жълти жилетки" в Лондон поискаха избори

И в Лондон "жълти жилетки" излязоха по улиците да поискат по-социална и подредена държава И в Лондон "жълти жилетки" излязоха по улиците да поискат по-социална и подредена държава EPA
12.01.2019 | 20:34
(0 гласа)

Френската революция с "жълтите жилетки" обхвана и Острова. Хиляди англичани протестираха днес в столицата на Великобритания с искане за край на мерките за икономии и нови общи избори по повод Brexit. Участниците според организаторите са между 5000 и 10 000 души. Представители на френските "жълти жилетки" също бяха в Лондон за демонстрацията.

ДПА и Асошиейтед прес предадоха, че лидери на синдикатите и политици от цялата страна се струпаха в Лондон за протеста, облечени в жълти жилетки. На гърба на жилетките имаше надписи "Великобритания е съсипана".

Демонстрантите поискаха политиците да обърнат внимание на техните трудности, а не да се занимават с излизането на Великобритания от ЕС. Хората искат по-добра здравна система, образование, ред в училищата и качествени социални грижи. "Откакто торите са на власт бездомните се увеличиха над два пъти", каза Стив Търнър от синдиката Юнайт (Unite).

Хората са недоволни, че правителството не се занимава с всекидневните страхове и тревоги на обикновените британци, а само с Brexit и политически скандали в парламента.

 

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...