Масови арести преди протеста на жълтите жилетки във Франция - 24novini.bg

Масови арести преди протеста на жълтите жилетки във Франция

12.01.2019 | 16:30
(0 гласа)

В Париж започна поредният девети протест на жълтите жилетки. Преди него обаче властта изпълни обещанието си за по-твърд подход срещу протестиращите и извърши масови арести. 

Още преди началото на протеста бяха задържани 24 души за носене на забранено оръжие и за участие в струпване на хора с цел прибягване до насилие.

Петима души бяха арестувани на път за френския град Бурж, в който също е предвиден голям протест на "жълтите жилетки". Петимата са пътували с една и съща кола. Водачът на колата бил в нетрезво състояние, а в багажника били открити предмети, които можело да послужат като импровизирани оръжия в схватка със силите на реда.

През ноември последователи на движението нанесоха щети за милиарди евро на Париж и няколко други градове. Бяха изпотрешени коли, витрини на магазини, обществени сгради. 

 

От началото на годината обаче правителството на Еманюел Макрон обяви, че повече няма да толерира вандализма и ще предприеме по-твърд подход към протестиращите. Заедно с това президентът и екипът му ще проведат 'граждански диалози" в цялата страна, за да се обсъдят причините за социално напрежение. 

 

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...