Тръмп рекламира стената с Мексико през "Игра на тронове" - 24novini.bg

Тръмп рекламира стената с Мексико през "Игра на тронове"

07.01.2019 | 09:45
(0 гласа)

Пиарите на американския президент Доналд Тръмп заложиха на популярната култура и рекламираха стената между САЩ и Мексико, за която настоява президентът, със заигравка с един от най-хитовите сериали "Игра на тронове". 

В профила му във фейсбук беше публикуван колаж с шрифта от сериала, на който пише "Стената идва", игра на думи с мотото на едни от героите във филма "Зимата идва". Стената пък е конктертна препратка със стената, която пази царството на хората от злите сили и хаоса отвъд вала. 

Междувременно на по-сериозния фронт американският президент даде сигнал, че има вероятност да се съгласи на компромис, който да прекрати блокадата на федералното правителство, която навлиза в третата си седмица, съобщава Ройтерс.

Той заяви, че исканата от него стена по границата с Мексико, за която Конгресът отказва да отпусне 5 милиарда долара, може да бъде изградена от по-евтини материали, за да се спестят пари. Като пример Тръмп даде стоманата, вместо бетона, който оскъпявал строежа. 

 

Той също така даде сигнал, че преосмисля анонса си за изтегляне от Сирия, като заяви, че първо трябва да се сключи споразумение с Турция за кюрдите. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...