Франция остава в плен на протестите - 24novini.bg

Франция остава в плен на протестите

04.12.2018 | 09:26
(0 гласа)

Франция остава в плен на вълната от протести. Президентът Еманюел Макрон отложи посещението си в Сърбия за неопределено време заради социалната и политическа криза в страната.

В същото време френският финансов министър Брюно Льо Мер напусна среща в Брюксел, за да участва на среща в Елисейския дворец, посветена на протестите на жълтите жилетки. До този момент няма официално изявление на Макрон 

Бизнесът във Франция отчита рекордни загуби заради безредиците. Спадът в приходите за ресторанти, хотели и търговци на дребно е между 20 и 50%. Товарният транспорт е загубил около 400 милиона евро, по данните на Транспортната федерация. За хранителната промишленост загубите могат да достигнат до 13 милиарда евро.

Столичната община изчислява на 3-4 милиарда евро материалните щети от погрома в центъра на Париж в събота.

Самите представители на "жилетките" отказаха днес среща, но са категорични, че протестите ще продължат. 

Напрежение предизвикаха и коментарите на социлози, че това са протести не на средната класа, а на хора от малките градове и гетата. 

 

Недоволството се разраства в различни посоки освен досегашното. Вчера центърът на Париж беше блокиран от линейки заради протест на служители в "Спешна помощ", а стотина лицея бяха окупирани като отпор на реформите в образованието.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...