Арестуваха близнаци, готвели терор в Ню Йорк - 24novini.bg

Арестуваха близнаци, готвели терор в Ню Йорк

16.02.2018 | 10:36
(0 гласа)

Двама братя близнаци бяха арестувани за готвен терористичен атентат в Ню Йорк, след като полицията е намерила взривни вещества в апартамента им, съобщиха световните информационни агенции. Единият от близнаците е бил учител в гимназия в Харлем.

Двамата събудили подозрения, след сигнал за бомба в училището,в което преподавал единият брат. Месец по-късно, през януари, Кристиан Торо напуснал работа без обяснения, а брат му Тайлър върнал в училището служебния му лаптоп.

В него били намерени инструкции за изработка на взривни устройства. Двама ученици на Торо пък свидетелствали, че учителят им плащал по 50 долара на час, за да извличат барут от фойерверки.

В апартамента на братята в Бронкс са намерени около 15 кг. вещества, които може да се използват за направата на бомба като калиева селитра, барут и метални топчета. Намерен е и бележник на Тайлър Торо с потенциални заплашителни изречения като "Като дойде пълнолунието, малките ще познаят терора" и позовавания на "Операция Светкавица".

Полицията все още няма информация дали двамата се асоциират с някоя терористична органзиация.

Междувременно беше арестувана и 15-годишната ученичка, която е се е обадила за бомбената заплаха и която е била в сексуални отношения с учителя. Затова той ще получи и обвинение в изнасилване на непълнолетна. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...