В Полша запалиха знамето на ЕС - 24novini.bg

В Полша запалиха знамето на ЕС

11.11.2018 | 22:44
(0 гласа)

Крайно десни от Общополска младеж в Полша запалиха знамето на Европейския съюз докато тълпата скандира „Долу Европейския съюз“.

Днес Полша отбелязва 100 години от независимостта си. Маршът в Деня на независимостта се организира от националистите в последните над 10 години, но по повод 100 годишнината правителството се опита да проведа марш, ръководен от държавата. През последните дни бе постигнато споразумение за съвместен марш.

Според информацията над 250 000 души са се включили в шествието в столицата. Тържества има в цялата страна. Сред празнуващите бяха и крайно десните, които палеха множество димки, става ясно от видеа в соцалната мрежа Туитър.

Хората носеха националния флаг, но не липсваха и провокатори с ксенофобски лозунги като "Ислямът — враг на Европа", "Разкарайте исляма" и др.

 

По-рано през деня президентът Андрей Дуда, министър-председателят Матеуш Мораветци и лидерът на консервативната управляваща партия Ярослав Качински вървяха заедно след войници с голям флаг с думите: "За вас Полша". Малко зад тях бяха и националистите с червени димки. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...