Тони Блеър смята 50:50 шанс за нов референдум - 24novini.bg

Тони Блеър смята 50:50 шанс за нов референдум

Тони Блеър вижда шанс 50:50 за нов референдум за Брекзит Тони Блеър вижда шанс 50:50 за нов референдум за Брекзит
11.10.2018 | 17:42
(0 гласа)

По-малко от шест месеца преди планираното излизане на Обединеното кралство от Европейския съюз има все още много малко яснота за това как петата по големина икономика в света и нейният престижен международен финансов център ще търгуват с ЕС след Brexit.

Тереза Май се опитва да сключи сделка, но е налице несигурност дали тя може да „я продаде вкъщи“, където ще се нуждае от одобрение от британския парламент. Бившият премиер Тони Блеър твърди, че европейските регулатори няма да искат центърът на европейските финанси да бъде извън тяхната орбита, така че във финансовия сектор ще бъдат загубени работни места.

Блеър, цитиран от Ротерс, казва още, че вижда 50 на 50 шансове да се проведе нов референдум за Brexit, тъй като министър-председателят Тереза Мей едва ли ще осигури мнозинство за приемането на плановете ѝ в парламента.

„Каквото и да предложи Brexit днес, това ще доведе до значителни икономически щети", заяви Блеър, който бе министър-председател от 1997 до 2007 г.

„Все още вярвам, че е възможно процесът да бъде спрян, мисля, че няма парламентарно мнозинство за каквото и да е предложение, което премиерът иска да внесе", каза Блеър, добавяйки, че иска и се надява на втори референдум.

Бившият премиер каза още, че ако Brexit продължи напред и бъде последван от правителство на лейбъристите, ръководено от Джеръми Корбин, тогава страната ще се изправи пред „наистина вредна и предизвикателна ситуация".

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...