Статии с етикет: водна криза - 24novini.bg
Статии с етикет: водна криза - 24novini.bg

Спасителният водопровод за Перник, за който правителството плати 26,5 млн. лв. с ДДС, излиза от употреба, съобщава в Сега.

 

След като бяха платени от държавния бюджет над 27 млн. лв. за нов водопровод до Перник, се оказа, че градът пак ползва водата от яз. Студена, а не от новите тръби. Още по време на тестването на системата и след пускането й в експлоатация Перник бе принуден да живее с десетки ВиК аварии,а тръбите се пукаха няколко пъти.

 

"Кой трябва да подаде оставка заради водната криза в България?", бе въпросът, който 24новини.бг зададе на читателите в анкетата ни за месец февруари.

 

Столичният общински съвет (СОС) гласува предложението на правителството за осигуряване на допълнително водоснабдяване на Перник през ВиК инфраструктурата на София.

 

Близо 81 % от участниците в анкетата на "24новини.бг" смятат, че лично премиерът Борисов и цялото му правителство носят отговорност за водната криза в страната. След като стана ясно, че не само в Перник, но и в областите Габрово, Ловеч, Плевен, Шумен над 320 хиляди души общо са на воден режим, попитахме нашите читатели кой трябва да подаде оставка заради водната криза в България?

 

“Ако има данни, че някой не си е свършил работата, прокуратурата и службите трябва да действат. Тук политически съображение не може да има какви трусове и вибрации ще има”, заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред бТВ по повод ареста на министъра на околната среда Нено Димов.

Борисов да каже къде са 500 млн. лева за ремонт на 418 язовира, дадени от Министерския съвет преди 18 месеца.

Спецпрокуратурата се самосезира по повод медийни публикации в периода между 28 и 30 декември 2019 година, основани на изявления на кмета на Ботевград Иван Гавалюгов за потенциална скорошна водна криза в града, съобщи Нова телевизия. 

 

Над 75% са загубите на вода по мрежата, каза пред БТВ кметът на Ботевград. По думите му, към момента в язовира има вода за малко повече от 2 месеца.

Председателят на гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова призова президента Румен Радев да свика Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС) заради водната криза и поиска да се направи външен одит на водния сектор в България. 

 

Страница 1 от 3

Горещи теми

Нагоре...