Китайци направиха най-големия водопад (видео) - 24novini.bg

Китайци направиха най-големия водопад (видео)

01.08.2018 | 18:45
(0 гласа)

Най-големият изкуствен водопад потече в Китай. От небостъргачът Liebian International Plazа в град Гуянг, югозападната провинция Гуейджоу, който е висок 121 метра се стича вода. 

Небостъргачът е дом на хотел, търговски център и офиси, а по едната му стена от 107 метра към улицата пада вода. Прилича на бяла сатенена панделка от разстояние. Поглеждайки по-внимателно, се вижда, че това е истински водопад, описват водопада местните.

Водопадът се включва периодично - миналата седмица той течеше в продължение на часове, когато градът беше домакин на маратон, а бегачите минаха покрай небостъргача, който е негов дом.

Китайците са сложили огромен резервоар на приземния етаж на сградата, на който са нужни 2 часа, за да се напълни, а четири помпи с капацитет 185 киловата изтласкват вода до горните етажи.

 

За да тече един час, това струва 118 долара на хотела, в който е разположен. Държавният Beijing Morning Post постави под въпрос дали водопадът не е разхищаване на ресурси, когато китайското правителство превърна енергоспестяването в основен приоритет. Вестникът посъветва собственика на атракцията "да обмисли своята социална отговорност и да даде положителен пример, а съответните власти да ограничат загубата на публични средства".

Мениджърите на хотела уверяват, че водопадът ще работи само при специални случаи и ще използва рециклирана вода от дъжд или такава, добита със сонда.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...