Специални мерки в Столипиново - 24novini.bg

Специални мерки в Столипиново

Специални мерки за ромите в Столипиново - разясняват им какво е епидемия Специални мерки за ромите в Столипиново - разясняват им какво е епидемия
19.03.2020 | 17:00
(0 гласа)

Засилено ще бъде полицейското присъствие в пловдивския квартал Столипиново, за да се ограничи струпването на хора. На определени места се налага дезинфекцията да е по-интензивна.

 

 

В Столипиново полицейските екипи работят съвместно със служителите на РЗИ.

С мегафони и уредби хората също ще бъдат известявани, че нямат право да се струпват накуп.

Следят се и поставените под карантина, като те не са повече отколкото в другите райони.

Всеки получен сигнал за новопристигнали, се проверява индивидуално. Най-важно е хората в квартала да разберат, че трябва да ограничат излизанията си, както и навън да спазват изискването да са отдалечени един от друг, заяви директорът на пловдивската здравна инспекция д-р Ваня Танчева.

"При тяхната общност хроничните заболявания са вече от по-млада възраст. Очаквам, ако бъдем поразени и в Пловдив от коронавирус, там ще има доста хора, които няма да са в леко състояние, особено възрастните - да се самоизолират.

Ако това не се случи в следващата седмица, мисля, че трябва да преминем към по-сериозни мерки -

в смисъл, да ги изолираме ние, като се надявам, че това няма да бъде възприето зле. Това са мерки, които пазят тях ", посочи д-р Танчева. Обсъжда се още дали в Столипиново да се създаде денонощен лекарски кабинет.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...