Двамата работници загинаха на "Хемус", където Борисов се снима в джипа си - 24novini.bg

Двамата работници загинаха на "Хемус", където Борисов се снима в джипа си

На това място загинаха двамата работници на Хемус На това място загинаха двамата работници на Хемус Кадър: NOVA/ Мартин Георгиев
16.02.2020 | 11:02
(1 глас)

На мястото, където вчера стана трагичен инцидент на магистрала "Хемус", при който двама работници загинаха, премиерът Бойко Борисов беше на 14 август 2019 г. и тогава пусна видео от джипа си. Видеото бе снимано на фона на песента "Есенни листа". Тогава премиерът Борисов се похвали с виадукта и в деня пусна два лайфстрийма и една галерия от посещението си на същото място на строежа до Буховци, Търговищко.

 

 

Снимка: Във фейсбук Борисов публикува лайфрстрийм от джипа си при посещението на пътен възел "Буховци" на 14 август 2019 г. 

Вчера около 10.30 часа точно там загинаха двама работници. 

Вече се появиха и първи снимки от страшната трагедия. Погребението на по-младия работник, баща на две малки деца, е днес.

Но във фесбук този път премиерът Борисов мълчи. Няма съболезнования.

Няма лайфстрийм от мястото. Няма "Есенни листа" от джипа. Но пусна лайфстрийм от Околовръстното на София.

„Работата на обекта за днес е преустановена“, съобщи на брифинг окръжният прокурор на Търговище Диляна Стоянова вчера, визирайки строителната площадка до Бухово.

Тя обясни, че се е срутила изграждаща се бетонна колона с височина от около 15 метра.

Двамата работници са паднали с нея и са загинали на място.

„Ще бъде изискан доклад от Инспекцията по труда във връзка с констатациите, които те са направили. Ще се назначат необходимите експертизи”, каза още Стоянова.

Починалите, които са на 42 и 51 г., са служители на шуменска фирма. Единият е от омуртагското село Врани Кон, наследствен строител, а другият – от град Върбица.

Образувано е досъдебно производство, което се води от Окръжната прокуратура в Търговище. Ще бъдат изяснени причините, довели до срутването на кофража; както и има ли неизпълнение на условията на труд, които да са в пряка причинна връзка с инцидента.

Припомняме, че на 14 август на фона на песента "Есенни листа" премиерът Борисов пусна видео от джипа си от посещението именно на този участък.

За деня от това посещение във фейсбука му имаше три отделни поста - с два лайфстрийма и галерия от мястото до Буховци, където вчера стана трагедията.

Тогава Борисов документиране на живо от автомобила си, докато самият той шофираше, изграждането на пътния участък от АМ "Хемус" до Буховци, Търговищко. 

Борисов заяви тогава, че е напълно готов виадукт от 207 метра на 16-километровото трасе на „Хемус”.

На място вчера отидоха директорът на ОД на МВР комисар Николай Ненков и от областният управител Митко Стайков, които също участваха в брифинга.

По думите на Галина Градинарова, директора на Инспекцията по труда в Търговище, също посетила мястото на трагедията, фирмата е проверявана от Инспекцията по труда.

Починалите имат трудови договори, имат заповед за полагане на извънреден труд за деня, каза Градинарова.

Тепърва ще се изяснява има ли нарушения в технологичните и процедурните правила с оглед на дейностите, които са извършвани в момента на злополуката.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...