Протестът на Възраждане поиска оставката на Борисов - 24novini.bg

Протестът на Възраждане поиска оставката на Борисов

На протеста на Възраждане излязоха около 2000 души, имаше от различни градове в страната На протеста на Възраждане излязоха около 2000 души, имаше от различни градове в страната
08.02.2020 | 08:04
(1 глас)

Близо 2000 души излязоха на протест през сградата на Народното събрание. Той беше организиран от движение "Възраждане", а сред протестиращите имаше и представители и на партия "Мир" и хора от малкия и среден бизнес.

 

 

Активистите на "Възраждане" бяха от Варна, Пловдив, Пазарджик, Габрово, Хасково, Харманли, Ямбол.

Протестът поиска оставка на правителството. Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов скандира, че България ще умре, ако това правителство остане на власт. Той добави, че е готов да поеме управлението на държавата.

Протестиращите скандираха "Оставка и затвор". Събираха се подписи за провеждане на референдум срещу приемането на еврото и за "участие на хората в управлението на държавата".

Малко след 13 часа протестиращите се пренесоха пред сградата на Министерския съвет, където

дадоха ултиматум до събота на министър-председателя Борисов да си подаде оставката.

Сред хората имаше желаещи да влязат в сградата, но организаторите бяха категорични, че ще протестират мирно.

Към 15 часа недоволните блокираха Орлов мост.

Припомняме, че в началото на миналата седмица движение "Възраждане" отново организира протест пред сградата на Министерството на регионално развитие и благоустройство и поиска оставките на министъра на регионално развитие и благоустройство Петя Аврамова и на зам.-министъра Николай Нанков. Демонстрацията завърши с опит за нахлуване в сградата на ведомството. В отговор полицията използва лютив спрей. Пострадаха около 40 граждани и двама полицаи. Протестът завърши пред Министерски съвет, където искаха оставката на кабинета Борисов 3.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...